У себе в Instagram переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом смачної, ніжної та оригінальної сирної запіканки.
"Найсмачніша запіканка, яку мені готувала мама в дитинстві", – радить переможниця "Мастер Шеф".
Для приготування сирної запіканки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:
- сир кисломолочний 5-9% - 500 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 60 г
- борошно - 50 г
- сметана - 150 г
- цедра одного лимона
- вершкове масло - 20 г
- кориця - 0,5 ч.л.
- сіль - дрібка
Яйця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розділяє на жовтки та білки.
Один жовток змішуємо з 1 ст.л. цукру, дрібкою солі, кисломолочним сиром, борошном і перемішуємо до однорідності. З цього тіста формуємо невеликі кульки, кидаємо їх у киплячу підсолену воду та дістаємо одразу, як вони спливуть.
Другий жовток "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна збиває з рештою цукру до піни, слідом додає сметану, лимонну цедру та корицю. Окремо до пишної піни збиваємо яєчні білки, а потім акуратно змішуємо їх із жовтково-сметанною масою.
У форму для запікання, змащену вершковим маслом, викладаємо відварені сирні кульки, заливаємо їх яєчно-сметанною масою та запікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 20 хвилин до апетитної золотистої скоринки.
Останні новини України:
Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.
Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.
Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.