10 способів, які допоможуть подолати плато та худнути
10 способів, які допоможуть подолати плато та худнути

10 способів, які допоможуть подолати плато та худнути

Коли вага перестає знижуватися або сповільнюється, попри всі ваші зусилля, це може бути цілком нормальним явищем і вам не потрібно хвилюватись. Існують ефективні способи подолати це плато і продовжити досягати ваших цілей.

Якщо ви застрягли на одній фазі, в Eat This, Not That! радять переглянути деякі звички, що допоможуть скорегувати раціон та змінити ваше тренування. Ознайомтесь з ними, щоб покращити свої результати та наблизити мету.

Не скорочуйте калорії

Якщо їсти занадто мало калорій, це може призвести до плато в схудненні, оскільки організм може адаптуватися до обмежень. Замість того, щоб покращити втрату калорій, перегляньте інші аспекти свого способу життя та внесіть необхідні зміни.

Контролюйте споживання білка

Білок допомагає зберегти м’язи під час схуднення, коли ви споживаєте менше калорій. Включайте білок до кожного прийому їжі та перекус. Це можуть бути яйця та бобові на сніданок, а також йогурт між основними прийомами їжі. Це запобігає розщепленню м’язів для отримання енергії.

Змініть режим тренування

Щоб подолати плато, спробуйте змінити розпорядок тренувань. Додайте силові вправи кілька разів на тиждень, щоб наростити м'язи. Це допоможе прискорити метаболізм та знизити вагу. Крім того, пошук нових вправ або підвищення інтенсивності також може допомогти.

Ретельно обирайте напої

Не забувайте враховувати калорії, які ви отримуєте з напоїв, оскільки вони можуть швидко додати зайві кілограми. Якщо важко схуднути, перевірте, що ви п'єте протягом дня. Вибирайте воду, як основне джерело гідратації та будьте уважні до таких напоїв, як молоко, алкоголь та газованих лимонадів.

Керуйте стресом

Стрес може перешкоджати втраті ваги, викликаючи емоційне заїдання, підвищуючи рівень кортизолу. Замість того, щоб втішати себе їжею, спробуйте займатися фізичними вправами, медитувати або поговорити з другом. Перш ніж їсти через стрес, задумайтесь, чи дійсно ви голодні, або можливо є інший спосіб справитися із ситуацією.

Відстежуйте своє споживання

Відстеження їжі протягом кількох днів допоможе вам краще зрозуміти свої харчові звички та виявити недооцінені порції або забуті закуски. Ведення харчового щоденника дозволяє виявити закономірності та підлаштувати раціон для досягнення цілей схуднення. Це особливо корисно під час вечері або напружених днів, коли вам може бути важче контролювати вибір їжі.

Зробіть страви ситними

Щоб підтримати схуднення, включайте в їжу продукти з високим вмістом клітковини, як овочі та цільні зерна, що сприяють тривалій ситості. Це допоможе зменшити спокусу переїдати та полегшить контроль ваги.

Готуйте розумні перекуси

Вибирайте закуски, які містять клітковину та білок, наприклад, фрукти з йогуртом або цільнозернові крекери з сиром. Це допоможе зберегти енергію та контролювати голод між прийомами їжі.

Практикуйте уважне харчування

Щоб їсти здоровіше, зосереджуйтеся на їжі, уникаючи відволікаючих факторів, таких як телевізор або телефон. Це допоможе краще оцінити свій голод та ситість. Зосередженість на текстурі та смаку їжі, а також робить її приємнішою, щоб запобігти переїданню.

Прогулюйтесь на свіжому повітрі

Ходьба — це ефективний спосіб спалювати калорії та підтримувати втрату ваги. Збільшення щоденних кроків або прогулянки після обіду допомагає не тільки спалювати калорії, але й зменшувати стрес та покращувати настрій. Це також може сприяти подоланню плато під час втрати ваги.

РанішеOBOZ.UA розповів, про питні звички, які допоможуть схуднути.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader