Якщо ви любите сосиски, найкраще їх приготувати з філе, додавши цибулю, спеції та сік буряків. Тільки так ви будете точно впевнені у їхній безпеці.
Дієтологиня Світлана Фус поділилася в Instagram рецептом дуже смачних та безпечних домашніх сосисок із філе.
Інгредієнти:
- Куряче філе або готовий фарш – 500 г
- Цибуля – 1 шт середнього розміру
- Яйце – 1 шт
- Часник – 2 зуб.
- Гірчиця у зернах – за бажанням
- Спеції – вибирайте без солі та цукру у складі
- Молоко – 50-100 мл
- Олія – 30 г
- Сік буряка
Спосіб приготування:
1. Наріжте курку кубиками і покладіть у чашу блендера. Туди ж додайте яйце, цибулю, часник, олію та сік буряків. Збийте до однорідної суміші. У готову суміш почніть вводити сіль, перець, молоко та інші спеції. Також гірчицю у зернах за бажанням.
2. Покладіть суміш у кондитерський мішок або просто сформуйте ложкою сосиски на харчовій плівці. Оберніть та зав'яжіть кожну сосиску окремо.
3. Сосиски відварюйте у киплячій воді протягом 15 хвилин. За бажанням можна трохи підсмажити готові сосиски на сухій сковороді.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Домашні курячі сосиски
- Домашні курячі сосиски
- Сосиски у тесті