Ви точно розбивали яйця неправильно! Кулінарні експерти показали вдалий спосіб
Ви точно розбивали яйця неправильно! Кулінарні експерти показали вдалий спосіб

Ви точно розбивали яйця неправильно! Кулінарні експерти показали вдалий спосіб

Яйця – це один з найпопулярніших продуктів, що використовується для приготування сніданків, випічки, десертів та багатьох інших страв. Тому слід вміти правильно розбивати яйця, щоб потім не витрачати час на виймання шкарлупи.

Як звільнити яйце від його оболонки, розповіли експерти з kitchn.com. Вони продемонстрували надзвичайно вдалий спосіб, завдяки якому у вас більше не виникатиме проблем із розбиванням яєць.

Ви точно розбивали яйця неправильно! Кулінарні експерти показали вдалий спосіб

Переважна більшість людей, для того щоб розбити яйця, використовує край миски, або сковорідки. Звісно, це найпростіший метод звільнити їх від шкарлупи, проте він передбачає загортання ї всередину. Крім того, бактерії на шкарлупі можуть потрапити у саме яйце, а це надто небезпечно, особливо, якщо планується приготувати його із рідким білком.

Експерти запевняють, що хоч метод розбивання яйця об край миски є дієвим та зручним, краще його уникати. В якості альтернативи вони пропонують стукати яйця об плоску поверхню. Далі вони пояснюють, що після того, як ви зробили перший розрив на плоскій поверхні, вам потрібно обережно втиснути великі пальці в тріщину, доки не зламаєте внутрішню мембрану. Потім обережно роз’єднайте обидві сторони, щоб яйце вислизнуло у вибрану ємність.

Ви точно розбивали яйця неправильно! Кулінарні експерти показали вдалий спосіб

На OBOZ.UA є різні рецепти з яйцями:

  • Пиріг з яйцями
  • Зрази з яйцем
  • Рис з яйцем
Джерело матеріала
loader