Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки
Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки

Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки

Період консервування помідорів у розпалі. Така заготівля дуже виручить взимку, коли потрібно вигадати закуску до картоплі або будь-якої каші. І на святковий стіл саме те, що треба. Але під час приготування такої закрутки багато навіть досвідчених господинь допускають помилки.

Редакція FoodOboz розповість про те, як не можна консервувати помідори. Врахуйте всього декілька наступних нюансів, щоб отримати вдалу заготівлю.

Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки

Погано помиті плоди

Перше, що обов'язково потрібно з робити з помідорами перед консервуванням, це добре їх помити. Лише ретельне очищення допоможе уникнути розповсюдженню бактерій. Тому навіть якщо плоди здаються вам чистими, промийте їх ще раз. 

Не нехтуйте стерилізацією

Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки

Саме стерилізація банок гарантує те, що помідори будуть стояти у підвалі довгий час. Тому не варто вишуковувати рецепти, де упускається ця дія. Можна скористатись одним з наступних способів: у духовці, на парі або ж навіть у мікрохвильовці. Ємності потрібно прокип'ятити у воді протягом не менше 15 хвилин.

Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки

Не шкодуйте оцту

Оцет у маринад точно не можна додавати "на око". Це головний консервант, який найбільше впливає на якість консервованих плодів. Тому чітко слідкуйте за рецептурою. Наприклад, в маринад на 4 кілограми помідорів потрібно додати 2,5 столові ложки оцту 9%.

Не робіть маринад із сирої води

Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки

Маринад для помідорів потрібно готувати лише з кип'яченої води. До того ж, вона має бути не з під крану, а очищеною, з пляшки. Кипіти маринад має мінімум 5 хвилин.

Що не можна робити під час консервування помідорів: названо найпоширеніші помилки

Не кладіть щойно зірвану зелень

Зелень, яку зірвали для консервації, обов'язково потрібно обдати окропом. В жодному разі не можна викладати її в банки одразу, тому що є ризик розповсюдження бактерій.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні помідори в пакеті з кропом
  • Гострі квашені помідори
  • Малосольні помідори з часником
Джерело матеріала
loader
loader