Цей легкий десерт із кисломолочного сиру з ягодами або фруктами виходить не лише смачним, а й корисним та малокалорійним, він сподобається і дорослим, і дітям.
Це чудова альтернатива магазинним солодким сиркам, адже тут немає шкідливих добавок і зайвого жиру. На весь процес приготування у вас піде до 12 хвилин, потім лише даємо десерту охолонути в холодильнику – і можна насолоджуватися.
Рецептом поділився український кулінарний блогер Алекс Міль. Щоб приготувати легкий сирковий десерт із ягодами чи фруктами, беремо такі інгредієнти:
- желатин - 20 г + 100 г води
- сир кисломолочний (жирність 5%) - 250 г
- молоко - 200 г
- банан - 100 г
- ягоди (будь-які сезонні, але заморожені також підійдуть) - 200 г
- цукор або замінник - за бажанням
Желатин одразу заливаємо водою та лишаємо набухати.
Тим часом готуємо сирну масу. Для цього в чаші блендера змішуємо сир, молоко, ягоди, обовʼязково банан, щоб десерт був солодким, і перебиваємо все до однорідності.
Коли желатин набухне, трішки нагріваємо його, щоб він розтопився. Додаємо желатин до сирної маси та перемішуємо до однорідності.
Готову сирну масу розливаємо в креманки та відправляємо на годину в холодильник, щоб десерт застиг.
"Виходить смачненький десерт, і геть не калорійний", – наголосив кулінар.
Останні новини України:
Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.
Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.
Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.