Росія близька до початку випробувань криптовалютних платежів
Росія близька до початку випробувань криптовалютних платежів

Росія близька до початку випробувань криптовалютних платежів

Росія близька до початку випробувань криптовалютних бірж і використання цифрових токенів для транскордонних транзакцій, щоб полегшити труднощі з платежами для компаній у країні, яка потрапила під міжнародні санкції.

Суди розпочнуться 1 вересня, повідомили двоє людей, обізнаних у справі, які побажали не називати своїх імен, обговорюючи приватну інформацію. Росія використовуватиме Національну систему платіжних карток для обміну між рублями та криптовалютами під час тестування платежів та обмінної платформи, повідомили вони.

У липні російський парламент прийняв законопроєкти, що легалізують майнінг крипто, і рамки, що дозволяють тестувати цифрові токени для транскордонних платежів під наглядом центрального банку. Президент Володимир Путін підписав закони 8 серпня.

Експеримент із криптовалютою стався в той момент, коли російські компанії стикаються зі зростаючими перешкодами в оплаті закордонним постачальникам і отриманні грошей за експортні товари. Ці виклики випливають із кроку США в червні, який розширив параметри для визначення того, чи слід накладати санкції на іноземні банки, які працюють з Росією.

Ще в січні 2022 року, за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, центральний банк запропонував повну заборону на використання та створення криптовалют.

Міністр фінансів Антон Силуанов заявив 14 серпня на форумі, що влада шукає шляхи легалізації криптовалютних бірж, повідомляє державне інформаційне агентство ТАСС. «Ми ще не знайшли рішення, як це зробити», — сказав він.

Національна система платіжних карток була створена центральним банком у 2014 році і в цей час управляє картками «Мир» і російськими системами миттєвих міжбанківських платежів. Офіційні особи вибрали мережу для тестування криптообміну, оскільки вона вже має інфраструктуру для таких функцій, як міжбанківські розрахунки та кліринг, кажуть люди. Він також повністю регулюється центральним банком.

Прес-служби Мінфіну, НБУ та Національної системи платіжних карток не відповіли на запити про коментарі.

За словами джерел, Росія може дозволити Московській біржі та Санкт-Петербурзькій валютній біржі створити криптоплатформи наступного року, якщо випробування пройдуть успішно. За словами знайомих, для експерименту можна використовувати будь-яку існуючу криптовалюту.

Джерело матеріала
loader
loader