Світоліна пояснила, чому не потиснула руку ексросіянці Аванесян, яка змінила громадянство
Світоліна пояснила, чому не потиснула руку ексросіянці Аванесян, яка змінила громадянство

Світоліна пояснила, чому не потиснула руку ексросіянці Аванесян, яка змінила громадянство

Українка прокоментувала своє рішення відмовитися від рукостискання з Еліною Аванесян, яка від серпня цього року представляє Вірменію.

Українська тенісистка Еліна Світоліна після вольової перемоги над аргентинкою Марією Лурдес Карле на старті US Open-2024 відповіла на запитання, чому не потиснула руку ексросіянці Еліні Аванесян після того, як обіграла її на нещодавньому турнірі в мексиканському Монтерреї.

Зазначимо, що Аванесян народилась у російському місті П'ятигорськ. До серпня 2024 року вона виступала за державу-терористку, але тепер отримала вірменське громадянство.

"Так, я знаю, що вона змінила громадянство, але це не єдиний момент, який для мене важливий. Річ також у тім, щоб мати позицію, що ти виступаєш проти дій російської влади і проти того, що відбувається в Україні, проти всієї тієї біди, яку Росія чинить нашим невинним людям. Я не чула такої позиції від неї. Коли ви змінюєте громадянство заради власної вигоди – це одна справа. Коли ви змінюєте його через засудження геноциду, який чинить російська армія, – це інша", – цитує Світоліну Великий теніс України.

Також Світоліна прокоментувала черговий масований ракетний обстріл України російськими окупантами.

"Так, я бачила новини, я знаю, що було понад 100 ракет... Це дуже важко. Я постійно перевіряла новини. Мені було дуже-дуже сумно бачити, що відбувалося сьогодні, що відбувається щодня. Цей день був дуже, дуже важким для українців. Це просто катастрофа, якщо чесно, прокидатися і бачити такі новини, що українці так страждають.

Чи впливає це на мою гру? Я намагаюся перемикатися, звісно, але коли ти прокидаєшся і одразу ж бачиш такі погані новини, то це впливає морально, ти про це думаєш. Особливо, коли щось не так, це природно. У деякі моменти, буває, так, що це дуже на мене впливає. На Вімблдоні було дуже складно... Коли це стосується дітей, невинних людей, це для мене дуже важко... Надзвичайно", – сказала Еліна.

У другому раунді US Open-2024 Світоліна зіграє з іншою українкою Ангеліною Калініною. Матч відбудеться у середу, 28 серпня.

Основна сітка Відкритого чемпіонату США-2024 триватиме від 26 серпня до 8 вересня. Чинною чемпіонкою US Open є американка Корі Гауфф, яка торік у фіналі здолала "нейтральну" білоруску Аріну Соболенко.

Слідом за Світоліною: ще дві українські тенісистки подолали стартове коло US Open-2024

Світоліна зазнала поразки та не змогла вийти до півфіналу турніру в Монтерреї (відео)

Перша ракетка світу уникнув дискваліфікації за два провалених допінг-тести: чому так сталося

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader