Світоліна чітко пояснила, чому не потиснула руку росіянці, яка змінила громадянство
Світоліна чітко пояснила, чому не потиснула руку росіянці, яка змінила громадянство

Світоліна чітко пояснила, чому не потиснула руку росіянці, яка змінила громадянство

Еліна Світоліна вже встигла здобути свою першу перемогу на турнірі. Вона у трьох сетах здолала другу ракетку Аргентини Марію Лурдес Карле.

Чітка громадянська позиція

Після цього поєдинку відбулася пресконференція за участі української тенісистки. На ній вона пояснила, чому тиждень тому не потиснула руку Еліні Аванесян на турнірі в Монтерреї.

Річ у тім, що російська спортсменка на початку серпня змінила громадянство. Вона почала виступати під прапором Вірменії, через що багато іноземних користувачів соцмереж вирішили, що цього достатньо для рукостискань і захейтили українку.

"Так, я знаю, що вона змінила громадянство, але це не єдиний момент, який для мене важливий. Річ також у тім, щоб мати позицію, що ти виступаєш проти дій російської влади та проти того, що відбувається в Україні, проти всієї тієї біди, яку Росія чинить нашим невинним людям.

Я не чула такої позиції від неї. Коли ви змінюєте громадянство заради власної вигоди – це одна справа. Коли ви змінюєте його через засудження геноциду, який чинить російська армія – це інша", – сказала Світоліна.

До слова. У матчі другого кола US Open відбудеться українське дербі. Еліна Світоліна зустрінеться з Ангеліною Калініною, яка в поєдинку 1/64 фіналу здолала Осеан Доден.

Нагадаємо, що також у другий раунд Відкритого чемпіонату США пробилася перша ракетка України Марта Костюк. На жаль, після першого ігрового дня турнір залишили – Леся Цуренко, Даяна Ястремська та Юлія Стародубцева.

Теги за темою
Теніс
Джерело матеріала
loader
loader