5 звичок, які руйнують ваші ноги та позбавляють їх сили
5 звичок, які руйнують ваші ноги та позбавляють їх сили

5 звичок, які руйнують ваші ноги та позбавляють їх сили

Щоб ваші ноги були сильні, а під час руху ви не відчували проблем з дотриманням балансу та витривалістю, вам не обійтись без регулярного тренування та фізичної активності. Однак, тренуючи ноги слід пам’ятати про певні застереження та правила, які мають допомогти уникнути проблем зі здоров’ям.

Лише правильний підхід до тренувань допоможе уникнути травм та підвищить загальну фізичну форму. Які звички можуть зашкодити вашим ногам та на що варто звернути увагу, розповіли в Eat This, Not That.

Ви не знаєте, коли слід зупинитись

Працюючи над ногами варто бути послідовними та дотримуватись рекомендацій, щоб не завдати шкоди надмірним тренуванням. Перетренованість може призвести до болю та слабкості, а тому краще тренуватися з терпінням, поступово збільшуючи навантаження.

Не даєте тілу часу на відпочинок

Дайте м’язам достатньо часу для відновлення не тільки між сетами, але й між тренуваннями. Тренування одних і тих самих груп м’язів без перерв може призвести до травм, а тому плануйте відпочинок, щоб уникнути перетренованості.

Не слідкуєте за власною поставою

Для правильної постановки під час вправ перевірте 5 контрольних точок: стопи, щиколотки, коліна, стегна і плечі. Ноги повинні бути на ширині плечей з пальцями вперед, коліна на лінії з пальцями ніг, а таз у нейтральному положенні. Уникайте направлення пальців ніг всередину чи назовні та стежте, щоб коліна не згиналися.

Бігаєте без спорядження

Біг в неправильному взутті або на жорсткій поверхні, може викликати травми, такі як розтягнення зв’язок гомілки або підошовний фасціїт. Такі травми вимагають часу для відновлення, що призведе до пропущених тренувань. А тому, обирайте відповідне взуття та поверхні, щоб не нашкодити своїм фітнес-планам.

Споживаєте неправильну їжу

Після тренування вашому тілу потрібні поживні речовини для відновлення м’язів. Щоб підтримати процес відновлення, забезпечте споживання достатньої кількості білка, зокрема нежирної їжі. Це може бути курка, риба та рослинні джерела, які сприяють зміцненню та росту м’язів.

РанішеOBOZ.UA розповів, яке тренування позбавляє від жиру на руках та животі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader