Для того, щоб запечена у духовці курка була смачна та мала гарний вигляд, не достатньо просто використати маринад. Ця правильно приготовлена основна страва повинна бути соковитою всередині, та мати хрустку скоринку.
Як приготувати саме таку курку у духовці, розповів в Х доктор Нді МуВенда. Все, що вам знадобиться – це курка, багато зубочисток та маринад, що готується з найпростіших інгредієнтів.
Для початку він взяв курку, та встромив в неї зубочистки. Після цього помістив птаха у сковорідку, наповнену олією так, щоб курка була занурена в неї до половини та обсмажив по одній хвилині з кожного боку. Тепер саме час вийняти зубочистки.
Далі він змішав дві столові ложки білого оцту із чайною ложкою солі за отриманою сумішшю змастив курку. Тепер настав час змішати 50 мл соєвого соусу із 1 ч.л. пластівців чилі та орегано, часниковим порошком та солодкою паприкою.
Тепер викладаємо на застелене пергаментом деко нарізані картоплю, цибулю, томати, кабачки та зелень. Додаємо сіль, улюблені спеції та олію. Зверху викладаємо решітку та курку. Випікаємо при 180 градусах протягом 1 години.
На OBOZ.UA є й різні рецепти курки:
- Курка в рукаві
- Курка на вугіллі
- Курка в банці