Найкращий овоч для збереження молодості мозку: що рекомендує дієтолог
Найкращий овоч для збереження молодості мозку: що рекомендує дієтолог

Найкращий овоч для збереження молодості мозку: що рекомендує дієтолог

Наукові дослідження продовжують показувати, що певні продукти мають ключове значення для підтримки здоров'я найважливіших органів нашого тіла, таких як мозок.

Видання eatthis.com поспілкувалося з дієтологом Тобі Амідорою, яка розповіла про найкорисніший овоч для довгострокового здоров’я мозку. Вона зупинилася на цілій категорії овочів – і це зелені листові овочі.

"Дослідження показують, що вживання зелених листових овочів у складі збалансованої дієти може сповільнити зниження когнітивних функцій. Це капуста, шпинат, броколі, різноманітна зелень", – зазначає Амідор.

Ці овочі містять поживні речовини, які сприяють здоров’ю мозку, зокрема вітамін К, фолієву кислоту, бета-каротин та лютеїн.Амідор згадала про дослідження, опубліковане в журналі Neurology у 2018 році, яке залучило 950 людей віком від 58 до 99 років. Протягом 5 років вони заповнювали анкети про частоту споживання їжі та проходили когнітивні оцінки. Вчені виявили, що ті, хто регулярно вживав листові овочі, мали пам'ять і розумові здібності, характерні для молодших на 11 років людей.

Ось як ці важливі поживні речовини впливають на роботу вашого мозку:

  • Вітамін К допомагає захищати нейрони від пошкоджень, спричинених токсинами.
  • Фолієва кислота сприяє виробництву нейромедіаторів та мієліну, який ізолює нервові волокна, сприяючи швидкому проходженню нервових імпульсів.
  • Бета-каротин є антиоксидантом, що зменшує негативний вплив окисного стресу та сприяє покращенню пам'яті.
  • Лютеїн захищає клітини мозку від старіння та має потенціал для лікування хвороби Паркінсона.

Тож додайте шпинат або капусту до своїх ранкових смузі – ви навіть не помітите різниці, але ваш мозок точно відчує користь!

Раніше OBOZ.UA розповідав, чим корисний болгарський перець. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader