Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок
Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок

Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок

Пухкі та ніжні оладки дуже часто не виходить приготувати навіть у досвідчених господинь. Така, здавалося б, просто страва, потребує особливої технології. І тут все залежить не лише від обраної основи для тіста.

Редакція FoodOboz розповість, на що потрібно звернути увагу під час приготування оладок. Виправте всього декілька помилок.

Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок

Коли не потрібно додавати оцет

Якщо ви готуєте оладки на основі кисломолочних продуктів, у такому інгредієнтів немає потреби. Соду можна просто засипати у самостійному вигляді.

Не ігноруйте додавання дріжджів або соди

Обов'язково оберіть один з таких компонентів. Це ключові інгредієнти, які на пряму впливають на якість оладок.

Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок

Не поєднуйте холодні продукти

Всі інгредієнти для оладок, які стоять у холодильнику, обов'язково потрібно заздалегідь дістати – вони повинні бути кімнатної температури. З холодних інгредієнтів не вийте приготувати однорідне і пухке тісто.

Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок

Не смажте оладки одразу

Після того, як ви зробили тісто, не варто одразу смажити оладки. Масі потрібно дати постояти 20-30 хвилин. Тісто підійде, і вироби вийдуть повітряними.

Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок

Не додавайте багато яєць 

Якщо перестаратись з таким інгредієнтом, тісто буде гумовим та не пропечеться. 

Чому оладки не піднімаються і виходять плоскими: не допускайте цих помилок

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептам

  • Оладки на воді
  • Оладки з вівсянки
  • Оладки з манки
Джерело матеріала
loader
loader