На засіданні Ради Україна-НАТО обговорили створення щита ППО над західними регіонами, – Умєров
На засіданні Ради Україна-НАТО обговорили створення щита ППО над західними регіонами, – Умєров

На засіданні Ради Україна-НАТО обговорили створення щита ППО над західними регіонами, – Умєров

На запит керівництва нашої країни відбулось засідання Ради Україна-НАТО. Темою зустрічі були масовані ракетні обстріли російськими загарбниками українських міст і, відповідно, необхідність посилення протиповітряної оборони України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський. Більш детально про зустріч у форматі відеозв’язку розповів міністр оборони України Рустем Умєров.

"Два дні тому держава-терорист запустила по Україні понад 200 ракет та дронів, вбивши невинних людей та зруйнувавши критичну інфраструктуру. Поінформував партнерів про поточну ситуацію. Обговорили подальші плани щодо поставок систем ППО та ракет до них. Нам потрібно посилювати нашу протиповітряну оборону", – зазначив Умєров.

Також, за його словами, продовжуються консультації, зокрема і у двосторонніх форматах, "щодо створення щита протиповітряної оборони, так званого поясу безпеки над західними регіонами держави".

"Вдячний нашим союзникам за обіцяну допомогу. Усе більше союзників підтримують зняття обмежень для використання далекобійної зброї для самооборони України в рамках міжнародного права", – додав очільник Міноборони.

Яку саме допомогу пообіцяли партнери, ані Умєров, ані Зеленський не розповіли.

Нагадаємо, що Рада Україна-НАТО є органом, що координує відносини України та Північноатлантичного альянсу. Вона була створена на Вільнюському саміті 2023 року.

Як повідомляв OBOZ.UA, 26 серпня Росія завдала не менше 230 ударів по Україні. За словами Володимира Зеленського, "наша система захисту спрацювала, але тим не менш, сталися серйозні пошкодження енергосистеми".

В уряді України уточнили, що Росія атакувала українські об'єкти енергетики касетними боєприпасами, причому таке сталося вперше. Метою атак росіян стали українські розподільчі підстанції.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader