Кабачок можна використовувати не лише для приготування закусок та запіканок, але й для десертів. Овоч варто додати для того, щоб випічка вийшла пухкою та соковитою. З шоколадом поєднується чудово.
Ідея приготування солодкого шоколадного брауні з кабачком опублікована на сторінці відомої української кулінарки Віталіни Мкртчян (vitalina mkrtchian) в Instagram. Ніхто не зможе розпізнати незвичний інгредієнт у страві.
Інгредієнти:
- кабачки – 300 г
- йогурт/сметана – 60 г
- рослинна олія – 60 г
- цукор – 130 г
- яйця – 2 шт.
- борошно – 100 г
- какао (20-22%) – 85 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- шоколад (70%) – 100 г
Спосіб приготування:
1. За допомогою терки дрібно натерти кабачки.
2. Злити зайву рідину та притиснути цукіні паперовими рушниками декілька разів, щоб вийшла частина вологи. Але в жодному разі не чавити руками.
3. У великій мисці змішати йогурт, олію та коричневий цукор.
4. Збити вінчиком до однорідності.
5. Додати ваніль і яйця, продовжуючи збивання.
6. Додати цукіні, перемішати і відставити.
7. В окремій мисці змішати борошно, какао, розпушувач і сіль.
8. Перемішати вологі інгредієнти з сухими інгредієнтами, поки не зʼєднаються і не залишиться грудочок борошна.
9. Частину шоколадної стружки додати до тіста, відставивши іншу третину для верхньої частини хліба.
10. Вилити тісто у форму для хліба, застелену пергаментом та змащену олією.
11. Посипати зверху залишками шоколадної стружки.
12. Випікати 45 хвилин за температури 175 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі