Росія завдала ударів по АЕС України: стали відомі наслідки атаки
Росія завдала ударів по АЕС України: стали відомі наслідки атаки

Росія завдала ударів по АЕС України: стали відомі наслідки атаки

Комбінована ракетно-дронова атака, яку російські війська здійснили на об’єкти української енергетики 26 серпня, порушила роботу українських атомних електростанцій. В результаті нападу від мережі відключилися чотири енергоблоки Рівненської та Южноукраїнської АЕС.

Про це повідомив очільник Офісу президента України Андрій Єрмак. Він зазначив, що через російську агресію відключилися енергоблоки 1, 3 і 4 Рівненської АЕС, а також енергоблок 3 Південноукраїнської АЕС.

"Росія несе ядерну загрозу для світу. Їх удари по енергетиці – це більше, ніж терор цивільних. Це свідоме рішення режиму Путіна погрожувати світу ядерною катастрофою", – зазначив Эрмак.

Цю інформацію підтвердили в українській місії при Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ). Місія вже надіслала ноту протесту керівництву агентства, однією з місій якого є сприяюння та реалізація розвитку стандартів ядерної безпеки.

"Російська Федерація продовжує навмисно атакувати енергетичну інфраструктуру України, маючи намір порушити роботу атомних електростанцій країни, які забезпечують більшу частину електроенергії України. Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об'єктів в Україні та безпеки мільйонів людей", – цитує текст ноти видання The Guardian.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader