В аеропортах ЄС змінять правила щодо рідини у багажі: у чому суть
В аеропортах ЄС змінять правила щодо рідини у багажі: у чому суть

В аеропортах ЄС змінять правила щодо рідини у багажі: у чому суть

Європейські аеропорти уже незабаром запровадять більш жорсткі вимоги до провозу рідини у салонах літаків. Зміни набудуть сили з 1 вересня.

Як пише видання Mirror, із цього дня всім пасажирам, що подорожують через будь-який аеропорт ЄС, не буде дозволено провозити в ручній поклажі рідини, гелі або аерозолі об'ємом понад 100 мл. Винятком стануть ​​лише дитяче харчування чи рецептурні ліки.

Причиною посилення вимог стала нова система виявлення вибухових речовин у ручній поклажі (EDSCB), яка поступово впроваджується в аеропортах. Зараз ЄС вирішив призупинити її поширення. Причиною послужили дані, які вказують на її недостатню ефективність. Наразі вона не відповідає стандарту, для якого була схвалена.

Ідея зміни системи полягала в тому, що сканувальне обладнання нового покоління здатне більш ефективно сканувати ручну поклажу в 3D. Через це посажирам можуть дозволити проносити через службу безпеки більше рідин, які можуть залишатися в багажі для перевірки.

Тим не менше, попри розвиток технології, з 1 вересня ЄС буде застосовувати правило щодо рідин, яке застосовувалося протягом останніх 20 років. Пасажирам буде заборонено проносити будь-які рідини об'ємом понад 100 мл у ручній поклажі. І навіть при дотриманні цих вимог всі рідини повинні будуть поміщатись у невелику сумку під час проходження контролю безпеки аеропорту.

Це правило було встановлено ще у 2006 році після розкриття терористичної змови з метою підірвати рідкі вибухові речовини, замасковані під безалкогольні напої, на кількох трансатлантичних рейсах. Останнім часом через вдосконалення процедури огляду пасажирів деякі аеропорти відмовились від жорстких обмежень, але тепер їм доведеться до них повернутись.

Це може також створити певні проблеми для пасажирів. Їм тепер рекомендується перевіряти чинні обмеження на перевезення рідин у кожному аеропорті, яким вони скористаються під час  поїздки.

Обмеження знову посилять не тільки у межах Євросоюзу. Департамент транспорту Великобританії (DfT) ухвалив аналогічне рішення у червні. Воно зокрема торкнулось аеропорту Лондон-Сіті. Проте тоді у Департаменті заявили, що це тимчасовий захід "для забезпечення можливості подальшого поліпшення нових систем контрольно-пропускних пунктів".

Раніше OBOZ.UA розповідав про ультрадешевий річний абонемент на польоти, який запровадив WizzAir. Однак ряд нюансів роблять пропозицію не такою вигідною, як вона здається на перший погляд.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader