Зелена олія для заправки та прикрашання страв: з чого приготувати
Зелена олія для заправки та прикрашання страв: з чого приготувати

Зелена олія для заправки та прикрашання страв: з чого приготувати

Зелена олія чудово підходить для заправки салатів, а також просто для прикрашання різноманітних страв. Вона має насичений смарагдовий колір, що буквально заворожує, а також неймовірний смак та аромат.

Виявляється, у приготування такої олії немає нічого складного, і вже за декілька хвилин на вашому столі з’явиться цей неймовірний додаток. Як правильно приготувати запашну зелену олію в Instagram розповів фудблогер Володимир Ярославський.

Зелена олія для заправки та прикрашання страв: з чого приготувати

Інгредієнти

  • Зелень петрушки – 300 гр
  • Олія – 170 мл
  • Медичний берет – 2 шт

Спосіб приготування

1.Зелень петрушки зачищаємо від стебела, залишаючи тільки листочки.

2.Підготовлюємо киплячу воду та воду з льодом. Зелень швидко бланшуємо в окропі і одразу охолоджуємо. Відтискаємо зайву вологу.

Зелена олія для заправки та прикрашання страв: з чого приготувати

3. Викладаємо зелень у чашу блендера та додаємо олію. Ретельно збиваємо.

Зелена олія для заправки та прикрашання страв: з чого приготувати

4. 2 медичних берети (шапочки) надягаємо на сито та перетираємо суміш. Також можна просто підвісити її у шапочках і олія відокремиться сама за декілька годин.

Зелена олія для заправки та прикрашання страв: з чого приготувати

5. Зберігаємо у холодильнику протягом декількох тижнів.

На OBOZ.UA є й інші страви з петрушкою:

  • Соус з петрушки
  • Кабачки з петрушкою
  • Квашені баклажани з петрушкою
Джерело матеріала
loader
loader