Ідеальне поєднання вівсянки для швидшого схуднення: що рекомендує дієтолог
Ідеальне поєднання вівсянки для швидшого схуднення: що рекомендує дієтолог

Ідеальне поєднання вівсянки для швидшого схуднення: що рекомендує дієтолог

Якщо вівсянка ще не є частиною вашого щоденного сніданку, зараз саме час її додати. Ця проста страва приносить безліч користі для здоров’я: від контролю ваги і покращення функцій кишківника до зниження рівня холестерину та ризику серцевих захворювань.

Чудовою перевагою вівсяної каші є можливість додавати до неї ще більше корисних компонентів, які не тільки покращують загальний стан організму, але й можуть прискорити втрату зайвої ваги. Важливо лише обирати правильні добавки. Їх список опублікувало видання eatthis.com.

Для тих, хто прагне швидшого досягнення своїх цілей у схудненні, дієтолог Лорен Манакер пропонує свою улюблену комбінацію інгредієнтів для вівсянки – волоські горіхи, ягоди та насіння чіа.

"Найкраще поєднання для схуднення – це комбінація здорових жирів, білків та вуглеводів з високим вмістом клітковини", – пояснює вона.

Волоські горіхи

У 28 грамах волоських горіхів міститься 4 грами білка, 2 грами клітковини та 18 грамів корисних жирів, включаючи омега-3 жирні кислоти, які відомі своєю протизапальною дією і знижують ризик ожиріння.

"Волоські горіхи містять чудові поживні речовини, які сприяють контролю ваги: здорові жири, білок та клітковину, що дають тривале відчуття ситості", – каже Манакер.

Дослідження показало, що споживання смузі з 14 волоськими горіхами двічі на місяць протягом 5 днів сприяло активації ділянки мозку, відповідальної за контроль апетиту, у порівнянні з контрольною групою, що не вживала горіхи.

Ягоди

Ягоди додають не лише солодкості, а й поживних речовин. Вони містять багато клітковини та антиоксидантів, що знижують ризик ожиріння. Наприклад, на ½ склянки малини припадає майже 5 грамів клітковини, а чорниці – 2 грами. Вживання свіжих фруктів також позитивно впливає на втрату ваги.

Одне дослідження вказало, що включення ожини до раціону підвищує спалювання жиру та покращує чутливість до інсуліну.

Насіння чіа

Насіння чіа містить велику кількість білка, корисних жирів і клітковини. Невелика порція в 2 столові ложки надає 5 грамів білка і 10 грамів клітковини, що допомагає вам довше залишатися ситими. Одне дослідження також виявило, що люди, які споживали насіння чіа разом з дієтою з низьким вмістом калорій, втратили більше ваги та зменшили об'єм талії у порівнянні з тими, хто не вживав насіння чіа.

Це дослідження демонструє, що включення насіння чіа у збалансовану дієту може допомогти досягти швидших результатів у схудненні.

Раніше OBOZ.UA розповідав,які продукти не варто їсти на сніданок. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader