Їх достатньо: майор Гетьман назвав позитивні речі, які отримала Україна від операції ЗСУ на Курщині
Їх достатньо: майор Гетьман назвав позитивні речі, які отримала Україна від операції ЗСУ на Курщині

Їх достатньо: майор Гетьман назвав позитивні речі, які отримала Україна від операції ЗСУ на Курщині

Успішна операція Збройних сил України на території російської Курської області продовжується. Проте цілі цієї операції вже досягнуто: ЗСУ продемонстрували Заходу, що вже немає жодних "червоних ліній", які гальмують постачання Україні зброї. Також вагоме досягнення – росіський наступ на Харків скасовано.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман. Він підкреслив: саме ці цілі операції ЗСУ на російських землях ставив верховний головнокомандувач, президент Володимир Зеленський.

"Перше, що було зроблено з військової точки зору, – це унеможливлення наступу на Харків. Цю операцію росіян було зірвано. Її не просто відтерміновано, а взагалі скасовано", – зазначив офіцер.

І навіть те, що росіяни "принципово закидують Сумщину КАБами, ракетами, бомбами й далекобійною артилерією", ніяк не зменшує той факт, що "кількість обстрілів зі ствольної артилерії зменшилася суттєво, бо вони не дострілюють".

Друге – це військово-політичне значення цієї операції.

"Наразі ми на території РФ, але росіяни нічого не можуть з цим удіяти. Ми показали нашим партнерам, що у Росії немає жодних "таємних" сил, немає "червоних ліній", які гальмують постачання Україні західної зброї", – уточнив Олексій Гетьман.

Їх достатньо: майор Гетьман назвав позитивні речі, які отримала Україна від операції ЗСУ на Курщині

Як повідомляв OBOZ.UA, британьский щотижневий журнал The Economist вважає, що операція в Курську своїх цілей не досягла: мовляв, навіть незважаючи на втрату частину Курщини ворог не відвів війська з Покровського напрямку. У свою чергу пан Гетьман назвав поширювачів таких думок "корисними дурнями".

"Такі тези дуже вигідні для російських пропагандистів, для російських медіа. Ті, хто це поширює, коментує, розповідає, – це або ті, хто працює за гроші російської пропаганди, або ті, хто дуже погано розуміється на військовій тактиці, грубо кажучи, "корисні дурні", – зазначив він.

Олексій Гетьман також присоромив керівництво Сполучених Штатів та інших країн-партнерів за те, що їм доводиться доказувати очевидні речі. Зокрема, відсутність так званих "червоних ліній" Кремля і, відповідно, несуттєвість побоювань Заходу.

"Нам "червоні лінії" росіяни вже не висувають, бо ми з цього просто сміємося. Ці "червоні лінії", найімовірніше, для внутрішнього споживання РФ. Але що таке "червона лінія"? Це фактично погроза: вам буде погано, якщо ви вчините певні дії. Це позиція сильнішого. Але бюджет Пентагону втричі більший, ніж бюджет усієї РФ. Тому питання до США: не соромно, що якась Росія малює вам "червоні лінії"? – запитав офіцер.

Нагадаємо: Сили оборони на Курському напрямку на окремих ділянках просунулися до двох кілометрів, та взяли під контроль ще п’ять квадратних кілометрів російських територій. Про це під час останньої Ставки повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader