Олег Попенко розповів, чому сфері ЖКГ в Україні тотально не вистачає грошей
Олег Попенко розповів, чому сфері ЖКГ в Україні тотально не вистачає грошей

Олег Попенко розповів, чому сфері ЖКГ в Україні тотально не вистачає грошей

Про це він розповів у своєму блозі.

«Ситуація з боргами за житлово-комунальні послуги в Україні вже давно критична. Після того, як підняли тарифи на газ, відразу за ними потягнулися тарифи на тепло, на гарячу воду, і борги із 78 млрд за рік стали 50 млрд. Це відразу була критична маса, яка далі тільки накопичувалась, тому що там буквально за 3 роки борги з 50 млрд вже стали 81,3 млрд, це на 1 січня 2022 року, коли останні були опубліковані цифри», - розповідає Олег Попенко.

За його словами, ці борги напряму впливають на розрахунки між собою теплокомуненерго, всіх енергетичних компаній, водоканалів, ЖЕКів тощо, на виплату заробітної плати, на підготовку до опалювального сезону, а також на проведення капітальних та поточних ремонтів

«Давайте чесно скажу, що на більшості об'єктів капітальні ремонти не проводились останні років 10-15. Тобто десь латали дірки, десь шматок труби поміняли, але принципово капітальних ремонтів, заміни обладнання в Україні майже не проводиться. Тому цих 200 мільярдів, які на сьогодні, за моїми розрахунками, є боргами населення за житлово-комунальні послуги, якраз і не вистачає для проведення капітальних ремонтів», - пояснює Олег Попенко.

Однак, зауважує він, 200 млрд – це цифра певною мірою надута. Як розповідає експерт, це і заборгованості українців, чиє майно знаходиться у зоні окупації, тобто Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, це і подвійні платіжки під час окупації – від окупаційної влади та української, це і просто незаконні нарахування за ті послуги, якими люди не користувалися.

Джерело матеріала
loader