МЗС закликає Монголію заарештувати Путіна за ордером МКС під час його візиту
МЗС закликає Монголію заарештувати Путіна за ордером МКС під час його візиту

МЗС закликає Монголію заарештувати Путіна за ордером МКС під час його візиту

Міністерство закордонних справ звернулося до влади Монголії із закликом виконати зобов'язання щодо Римського статуту Міжнародного кримінального суду та заарештувати лідера РФ Володимира Путіна, коли диктатор прибуде з візитом до цієї країни. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

– Українська сторона сподівається, що уряд Монголії усвідомлює той факт, що Володимир Путін є військовим злочинцем. На його арешт за підозрою у незаконному примусовому переміщенні українських дітей до Російської Федерації видано ордера Міжнародним кримінальним судом, юрисдикція якого визнається Монголією. Вивіз українських дітей є лише одним із численних злочинів, за які Путін та інше військово-політичне керівництво РФ мають постати перед правосуддям, - зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що Путін та його оточення винні в агресивній війні проти України, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах громадянської інфраструктури та геноциді. У зв'язку з цим МЗС закликає Монголію "виконати обов'язковий міжнародний ордер на арешт" та передати Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

  • Візит Путіна до Монголії 3 вересня стане першим візитом до країни-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт.
  • У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна через депортацію дітей із окупованих територій України до Росії.
Теги за темою
Володимир Путін Суд
Джерело матеріала
loader
loader