В Україні побудували унікальний підземний госпіталь: який він має вигляд
В Україні побудували унікальний підземний госпіталь: який він має вигляд

В Україні побудували унікальний підземний госпіталь: який він має вигляд

ТСН побувала в унікальному госпіталі поблизу передової.

В Україніпоблизу передової побудували унікальний шпиталь. Він під землею та оснащений сучасним обладнанням. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Наталії Нагорної. 

"Тут ще пахне свіжим деревом. Ідеальний порядок і стерильність, яку можна досягти в умовах передової. Тут операційні, які облаштували у бочках", - каже кореспондентка ТСН. 

Також у цьому шпиталі є обладнання, якому позаздрить будь-яка лікарня. Тут є унікальне для операційної обладнання, вартістю 270 тисяч доларів, яке Україні передала Канада. 

Витрати на підземне будівництво госпіталю взяли на себе підприємці, його вартість 15 млн гривень. Все що всередині - це результат спільних зусиль медичних сил, волонтерів, іноземних донорів.

Ця медична криївка має сім запасних виходів, отже усі хто тут працюють, а це півтора десятки медиків - перебувають у умовній безпеці.

"Це запасні виходи, повністю сквозні, щоб можна було вийти і бронежилети, щоб можна було одітися і бути готовим, якби обстріл почався тут передбачили навіть кімнату для релаксу - і неважких поранених, і самих медиків", - каже командир угрупування Сил та засобів медичних сил "Схід" Роман Кузів. 

Для проживання медперсоналу - окремі приміщення, як у потязі.

"Це, мабуть, найкрутіший шпиталь, який я коли-небудь бачила - і по безпеці, і по кількості місць, де можна надати оперативну допомогу пораненим військовим", - каже кореспондентка ТСН Наталія Нагорна. 

Тут розгорнули вісім операційних столів. Медики кажуть, що називають свій шпиталь "Андеграунд", бо він під землею. Вони кажуть, що потребують таких шпиталів побільше. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН НОВИНИ за 30 серпня 2024 | Новини України СЬОГОДНІ НАЖИВО

  • Хто приніс до Києва лихоманку Західного Нілу: до чого тут перелітні птахи та війна з комарами
  • Наступ Росії на Донеччині: як там відбувається евакуація та атака FPV-дрона на журналістів ТСН
  • Обстріл підприємства в Сумах: росіяни вбили двох жінок - подробиці трагедії
Джерело матеріала
loader