Зеленський звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ
Зеленський звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ

Зеленський звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 30 серпня, звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука. Указ №600 опублікований на сайті Офісу президента.

«Звільнити ОЛЕЩУКА Миколу Миколайовича з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України.» - йдеться в указі.

Вчора, 29 серпня стало відомо про втрату на початку тижня винищувача F-16 та пілота, депутатка Мар'яна Безугла одразу ж публічно озвучила свою версію подій.

«За моєю інформацією, F-16 українського пілота Олексія »Moonfish« Месь був збитий зенітно-ракетним комплексом Patriot через дискоординацію між підрозділами», - повідомила депутатка.

«Це вже щонайменше третій випадок, коли наш літак із пілотом був збитий власною ППО», - написала Мар’яна Безугла, зазначивши, що «два попередні інциденти, які не стосувалися F-16, офіційно списали на росіян».

Безугла також припустила, що «і про цей випадок також намагалися мовчати та приховати інформацію, поки вона не з’явилася в іноземних джерелах».

Вона зазначила, що «під час інтенсивних бойових дій випадки »дружнього вогню« неминучі, але їх необхідно ретельно аналізувати та робити правильні висновки» - «з відповідним покаранням винних».

Микола Олещук написав, що попередній звіт про катастрофу одразу отримали і у вищому керівництві України, і партнери із США, «які вже долучилися до розслідування причин» катастрофи.

«Запевняю, що уже проводиться детальний аналіз, йде розслідування. Маємо ретельно розібратись, що сталось, які обставини, чия відповідальність», - написав командувач ВПС України.

Разом із тим, він зазначив, що «інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа» через те, що в країні війна.

Тимчасового виконуючим обов’язки командувача Повітряних Сил призначили  генерал-лейтенанта Анатолія Кривоножка, командувача повітряного командування «Центр».

Зеленський звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Джерело матеріала
loader
loader