Жир відпадатиме сам: чим швидко відмити липкий наліт з кухонних поверхонь
Жир відпадатиме сам: чим швидко відмити липкий наліт з кухонних поверхонь

Жир відпадатиме сам: чим швидко відмити липкий наліт з кухонних поверхонь

Які підручні засоби на відмінно впораються з жирним нальотом на кухонних поверхнях.

Кухонні меблі – це просто магніт для жирного нальоту та пилу. Цей бруд настільки в’їдливий, що не всі професійні засоби для чищення можуть упоратися. Однак є кілька перевірених бабусиних методів, які швидко владнають проблему. До того ж, вони безпечні для кухонних меблів і практично нічого не коштують.

Як легко і швидко відмити кухню від липкого нальоту та жиру

  • Оцет, горілка та дігтярне чи господарське мило. Щоб приготувати засіб для чищення кухонних поверхонь, візьміть у рівних пропорціях вказані інгредієнти, мило треба натерти. Суміш ретельно перемішайте, дочекайтеся, поки мило повністю розчиниться. Нанесіть пасту на всі поверхні, які потребують чищення, і зачекайте сорок хвилин. Потім зніміть суміш губкою, разом із засобом зійде увесь бруд, витріть оброблені поверхні чистою вологою ганчіркою.  
  • Білизна. У такий спосіб можна очистити навіть дуже брудні поверхні. Спочатку треба нанести білизну на забруднені ділянки, зачекати 3 хвилини і ретельно змити водою. Варто пам’ятати, що білизну перед застосуванням треба протестувати на невеликій ділянці поверхні, щоб переконатися, що вона буде безпечною для меблів. Працювати з цим хімічним засобом треба в рукавичках.  
  • Багатофункціональний очисник на основі цитрусових. Цитрусові містять ефірну олію, яка є прекрасним засобом для боротьби з жиром та брудом. Можна придбати такий засіб у магазині, а можна зробити самостійно. Щоб приготувати цитрусовий розчин для чищення, заповніть банку на три четверті шкірками лимона, апельсина чи грейпфрута і залийте їх оцтом. Настоюйте шкірки упродовж двох тижнів, потім зцідіть рідину в пляшку з пульверизатором і нанесіть на брудні поверхні. Зачекайте 10 хвилин, поки засіб відпрацює, і ретельно змийте водою. Після такого засобу на кухонні меблі жир не налипатиме упродовж тривалого часу. 

Секретний трюк зі щіткою: як за кілька хвилин повністю очистити рами на балконі від бруду

Навіть дуже стара ванна стане білосніжною: швидко позбутися жовтизни допоможуть копійчані засоби

Чим швидко відіпрати плями від поту: копійчані засоби, які допоможуть позбутися жовтизни

Джерело матеріала
loader
loader