Звільнення Олещука: яку роль зіграв коментар Безуглої про катастрофу F-16 – експертка
Звільнення Олещука: яку роль зіграв коментар Безуглої про катастрофу F-16 – експертка

Звільнення Олещука: яку роль зіграв коментар Безуглої про катастрофу F-16 – експертка

На час заяви народної депутатки уже могли бути певні здогадки, що відбудеться відставка командувача Повітряних сил.

Критика народною депутаткою Мар’яною Безуглою командування Повітряних сил через катастрофу F-16 та звільнення Миколи Олещука з посади командувача цього виду збройних сил, ймовірно, було простим збігом.

Таку думку висловила політологиня Олеся Яхно в ефірі телеканалу “Київ24”. 

“Я не пов’язую коментар Мар’яни Безуглої з відставкою [Миколи Олещука], я думаю це просто збіглося в часі”, - сказала вона.

Експертка припустила, що на той час уже могли бути певні здогадки, що відбудеться звільнення, адже уже стало відомо, що під час масованої повітряної атаки з боку РФ було втрачено винищувач F-16.

“Це безпосередньо сфера, за яку відповідав звільнений керівник цього напрямку. Я припускаю, що ця відставка сталася точно не через коментар Мар’яни Безуглої, а через певні висновки, які були зроблені через наші дії, пов’язані з небом [тобто повітряною атакою РФ], і з тим, що відбувалося в небі. Була одна з версій, яка озвучена в публічних джерелах, що літак могла збити помилково наша система ППО”, - зазначила Олеся Яхно.

Народна депутатка Мар'яна Безугла назвала причиною катастрофи літака неузгодженість підрозділів Повітряних сил, яка призвела до його збиття власною ППО.

У відповідь Микола Олещук назвав народну депутатку Мар'яну Безуглу "інструментом для дискредитації вищого військового керівництва" країни та "ньюзмейкером ворожої пропаганди", зазначивши, що їй ще доведеться просити вибачення перед армією, причому в суді.

У п'ятницю, 30 серпня, президент України Володимир Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил Збройних Сил України.

Джерело матеріала
loader
loader