Як відмити білі шкіряні кросівки чи кеди: ідеальні поради на осінь
Як відмити білі шкіряні кросівки чи кеди: ідеальні поради на осінь

Як відмити білі шкіряні кросівки чи кеди: ідеальні поради на осінь

Тепла половина осені – ідеальний час, щоби носити модне білосніжне взуття. Проте навіть в суху погоду такі кеди чи кросівки досить легко забруднити.

Втім, якщо ви віддаєте перевагу шкіряним моделям, чищення до первозданної білизни може виявитись значно простішим, ніж вам здавалось. OBOZ.UA розповість про кілька дієвих і швидких лайфхаків.

Як часто потрібно чистити біле взуття

Щоби підтримувати свою пару у хорошому стані, доглядайте її кожні два тижні. Частота також залежить від того, як часто ви її носите і чи є на ній плями. Щойно ви помітите таку проблему, негайно протріть забруднене місце чистою вологою тканиною, щоб позбутися плям і не допустити їх в'їдання.

Щоби пара краще виглядала між чищенням, завжди обробляйте біле шкіряне взуття водонепроникним спреєм, що відштовхує плями. За потреби наносьте його кожні кілька тижнів. Але обов’язково перед тим перевірте всі етикетки взуття та інструкції до продуктів.

Чищення меламіновою губкою

Цей інструмент для прибирання також чудово справляється з брудним білим взуттям. Намочіть меламінову губку невеликою кількістю води і пройдіться нею по шкірі кросівок. На плямах прикладіть трошки більше зусиль. Наостанок пройдіться по поверхні вологою серветкою і дайте парі висохнути.

Чищення зубною пастою

Вражаючі результати може продемонструвати і зубна паста. Але для обробки взуття потрібно брати саме пасту, а не гель, і уникати кольорових продуктів. Посилити дію засобу допоможе харчова сода. Змішайте по чайній ложці пасти, соди та теплої води. В результаті має вийти густа пастоподібна субстанція. За потреби міняйте пропорції соди та води. Використовуючи зубну щітку або ганчірку нанесіть суміш на взуття, акуратно протираючи шкіру круговими рухами, щоб видалити плями. Залишки пасти для чищення зітріть вологою тканиною і дайте кросівкам висохнути.

Чищення милом

Як і у випадку із зубною пастою, вам знадобиться мило без барвників. Найкраще брати безколірне брускове мило або гель для прання чи душу. Якщо мило рідке, нанесіть кілька крапель на серветку з мікрофібри, якщо брускове – злегка намочіть тканину і потріть нею мило. М’якими круговими рухами потріть кросівки за допомогою намиленої серветки. Після завершення чищення зітріть рештки засобу вологою тканиною і висушіть взуття.

Чищення шнурків

Тепер, коли ваші білі шкіряні кросівки виблискують чистотою, настає час подбати і про шнурки. Адже вони першими набирають на себе пил та бруд і стають сірими. Щоби подбати про них, наповніть невеликий таз теплою водою і розчиніть у ньому трошки засобу для прання або для миття посуду. Покладіть шнурки у цей розчин і залиште замочуватись на 10 хвилин. Після цього потріть шнурки невеликою щіткою. Особливу увагу приділіть бруду і плямам, що в'їлися. Почищені шнурки добре прополощіть і висушіть перед тим, як вставляти їх у кросівки.

Як позбутися запахів у білих шкіряних кросівках

Щоб запобігти появі неприємниї запахів у кросівках, важливо дати їм висохнути природним шляхом. Залиште їх у добре провітрюваному приміщенні або перед вентилятором. Коли кросівки повністю висохнуть, обробіть їх дезодорантом для взуття або покладіть на ніч всередину чайні пакетики – вони працюють, як поглинач запахів. Також можна посипати устілку харчовою содою і залишити її на 12-24 години, а потім як слід витрусити взуття. Спрацювати може і оцтовий розчин. Змішайте білий оцет з водо 1:1 та нанесіть суміш на внутрішню частину кросівок за допомогою тканини. Залишіть взуття в приміщенні, що добре провітрюється, приблизно на 15 хвилин, але не більше. Потім видаліть оцет вологою тканиною і дайте парі повністю висохнути на повітрі перед тим, як надягати його.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як вивести з одягу плями трави.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader