Смачний фрукт, який підтримує здоров’я кісток: чим корисний інжир
Смачний фрукт, який підтримує здоров’я кісток: чим корисний інжир

Смачний фрукт, який підтримує здоров’я кісток: чим корисний інжир

Інжир є чудовим варіантом для тих, хто прагне насолодитися солодким без зайвого споживання рафінованого цукру. Однак, цей фрукт не тільки дивує своїм смаком.

Дієтологи зазначають, що інжир чудово підходить для тих, хто прагне зміцнити свої кістки. Більше про переваги цього фрукту пише видання eatthis.com.

"Інжир є відмінним джерелом як кальцію, так і магнію, що є ключовими для збереження міцності кісткової тканини. Приблизно чотири плоди забезпечують близько 60 міліграмів кальцію, що становить 6% від рекомендованої добової норми", – зазначає дієтолог Холлі Кламер.

Більше того, за словами Кламер, інжир здатен пригнічувати активність остеокластів – клітин, що відповідають за руйнування кісткової тканини. Це робить фрукт важливим як для профілактики, так і для лікування остеопорозу.

Окрім цього, інжир містить близько 161 міліграма калію на один плід, а калій є важливим елементом для підтримки здоров’я кісток. Дослідження, опубліковане у 2015 році в журналі Osteoporosis International, демонструє, що бікарбонат і цитрат калію, зменшують втрату кальцію та знижують ризик резорбції кісткової тканини – процесу, який може призвести до втрати кісткової маси або її ослаблення.

"Наше дослідження підтвердило, що ці мінеральні солі допомагають запобігти остеопорозу, оскільки було зафіксовано зниження рівня резорбції кісток", – зауважує доктор Гелен Ламберт.

Хоча інжир є чудовим додатком до раціону для підтримки здоров’я кісток та профілактики остеопорозу, його користь на цьому не закінчується. Один плід інжиру містить 1,45 грама клітковини, яка сприяє покращенню травлення та знижує ризик розвитку колоректального раку.

Раніше OBOZ.UA писав, чим корисний банан.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader