Тренд чи реальна користь: що відомо про сік селери
Тренд чи реальна користь: що відомо про сік селери

Тренд чи реальна користь: що відомо про сік селери

Селера, овоч з високим вмістом клітковини, часто залишається поза увагою. Однак останнім часом вона привернула до себе увагу завдяки популярному тренду – соку із селери.

Блогери та лідери думок у сфері здорового харчування почали активно пропагувати цей напій, стверджуючи, що він має цілющі властивості. Переглянувши Instagram під хештегом #celeryjuice, можна знайти тисячі публікацій із зображеннями цього напою та відгуками про його корисні властивості, розповідає eatthis.com.

Прихильники стверджують, що сік селери допомагає покращити стан шкіри, підвищує зосередженість та сприяє загальному оздоровленню організму. Але чи є реальні докази корисності цього соку? Експерти розповідають про всі аспекти популярного напою.

Переваги селери для здоров'я

Селера відома низьким вмістом калорій та великою кількістю корисних речовин, що робить її важливим елементом раціону. Одна стеблина містить лише 9 калорій, але багата на клітковину, фолієву кислоту, калій та вітамін К. Дієтолог Дороті Нуджент зазначає, що селера може зменшувати запалення, знижувати артеріальний тиск та ризик розвитку ракових захворювань. В одному з досліджень було виявлено, що селера містить кілька видів флавоноїдів, таких як апігенін, які мають протизапальні властивості.

Також в селері є антиоксиданти, включаючи кавову, р-кумарову та ферулову кислоти, лютеолін, сапоніни, таніни та кемпферол. Дослідження показують, що вона сприяє зниженню рівня глюкози та ліпідів у крові, а насіння селери можуть бути корисними для лікування екземи та псоріазу.

Чи варто пити сік селери?

Одна чашка нарізаної селери містить приблизно 1,6 грама клітковини, що сприяє підтримці здоров'я кишечника та допомагає контролювати рівень глюкози в крові. Клітковина також сприяє відчуттю ситості, що допомагає контролювати вагу. Однак, коли селера перетворюється на сік, більшість клітковини видаляється, залишаючи лише рідини та частину поживних речовин.

Тому, щоб отримати максимальну користь від селери, експерти рекомендують вживати її у цілісному вигляді. Селеру можна додавати до салатів, соусів, бутербродів або використовувати як інгредієнт для супів. Не обов'язково пити сік, щоб отримати всі переваги цього овоча!

Раніше OBOZ.UA писав, які переваги має вода з лимоном.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader