Як після 40 мати молодший вигляд: є п'ять простих порад
Як після 40 мати молодший вигляд: є п'ять простих порад

Як після 40 мати молодший вигляд: є п'ять простих порад

З віком наш догляд за собою повинен змінюватись, ставати більш ретельним. Звісно, стосується це і макіяжу. Так ґрунтовну зміну підходу варто зробити після 40 років.

Саме у цей час починають бути помітними вікові зміни на обличчі – з’являються тонкі зморшки навколо очей та на чолі, шкіра втрачає блиск і стає менш зволоженою. Звичний макіяж може почати підкреслювати ці особливості. Які помилки призводять до цього і як їх уникнути, виданню Express розповів популярний візажист та відеоблогер Вейн Госс.

Знайдіть свій стиль і дотримуйтесь його

Це може здаватись дещо нудним – весь час робити одну і ту ж зачіску або слідувати одному і тому ж макіяжу. Проте подивіться на зірок. Як правило вони з’являються на люди в приблизно одному і тому ж вдалому образі і вдаються до експериментів не так часто. Вони знають свої виграшні прийоми і компліментарні кольори. Все, що потрібно для цього ж вам, це знайти свої варіанти.

Не слідуйте модним тенденціям

Правда полягає в тому, що тренди створюють для того, щоби продавати косметичні продукти, а не робити вас красивими. Всі ці креативні кольори та форми – це весело, але навряд чи буде доречним у щоденному житті. Якщо вам хочеться поекспериментувати – експериментуйте, але не робіть ставку на ці нові прийоми. На вас швидше буде працювати те, що ви встигли багаторазово випробувати на собі. Подумайте про бездоганну шкіру, рожеві щоки, легкий засмаглий тон — ось чого вам потрібно дотримуватися у своєму макіяжі.

Уникайте занадто ретельного тонування шкіри

Чимало жінок вважають, що з віком їхня шкіра потребує більш ретельного макіяжу. Тому витрачають більше коштів на продукти і наносять їх щільнішим шаром. І це помилка, тому що такий підхід тільки додає віку. Обирайте більш легкі та прозорі текстури та продукти, збагачені компонентами для догляду. Нехай ваша шкіра буде зволоженою та дихає.

Не посміхайтеся, коли наносите рум'яна

В юності найкращий спосіб нанести рум’яна – це посміхнутись і розтушувати продукт на "яблучках", що утворились. З віком це перестає працювати. Все, що опускається вниз, робить обличчя старшим на вигляд. До того ж кольоровий акцент починає лише підкреслювати заглиблення на вилицях, яке з віком стає помітнішим. Тому наносьте рум’яна на розслаблене обличчя і кладіть їх на виступ виличної кістки, розтушовуючи вгору у напрямку до скроні.

Враховуйте вашу форму очей

Один з найпопулярніших видів макіяжних відео на YouTube це уроки з макіяжу очей. І ми часто повторюємо ці прийоми, упускаючи з уваги той момент, що у всіх людей форма очей різна. Зверніть увагу на те, як посаджені саме ваші очі, чи є у вас нависла повіка. Якщо вона з’явилась, то, можливо, вам для макіяжу потрібна лише туш. А якщо у вас глибоко посаджені очі, вам, ймовірно, варто уникати темних кольорів, тому що вони можуть зробити ваші очі візуально ще більш запалими.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як наносити туш, щоби вона не відбивалась на повіках.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader