Українські супермаркети отримали наказ щодо поводження з готівкою
Українські супермаркети отримали наказ щодо поводження з готівкою

Українські супермаркети отримали наказ щодо поводження з готівкою

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які користуються банківськими картками, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Нацбанк оновив порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій постачальниками платіжних послуг в Україні.

Тепер наші громадяни мають право не брати в супермаркетах гроші, які їм видають у рамках послуги "готівка на касі", якщо купюри перебувають у неліквідному стані. Такі купюри та монети утилізуватимуться. Їх не можна видавати покупцям та клієнтам.

У Нацбанку України зазначили, що кошти, що видаються на касах, не повинні викликати сумніву щодо їх справжності та платіжності.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

"Доручили суб'єктам господарювання при наданні послуги «готівка на касі» видавати власнику платіжної картки лише придатні до обігу платіжні банкноти та монети, які не викликають сумніву в їхній справжності та платіжності. Зношені банкноти не повинні потрапляти до клієнтів, а мають вилучатися та здаватися разом з готівковою виручкою до обслуговуючих банків", – повідомили в НБУ.

Нацбанк
Нацбанк

У НБУ наголосили, що співробітники супермаркетів та магазинів, у свою чергу, не мають права не приймати гроші у покупця. Навіть під приводом відсутності банкнот та монет меншого номіналу, щоб дати здачу. На такого касира можна подати скаргу.

Також у НБУ нагадали, що у магазинах, на АЗС та в аптеках за послугою "готівка на касі" можна зняти з картки до 6000 грн за одну операцію. Конкретний ліміт зняття визначає продавець.

Також, за кіло просять три сотні гривень: супермаркети оновили цінники на яловичину та свиняче сало.

Теги за темою
Нацбанк
Джерело матеріала
loader
loader