В Україні пом'якшили графік відключень світла: ситуація може різко змінитись
В Україні пом'якшили графік відключень світла: ситуація може різко змінитись

В Україні пом'якшили графік відключень світла: ситуація може різко змінитись

В Україні 2 вересня обмеження на споживання електроенергії застосовуються цілодобово – з 00:00 до 24:00. При цьому передбачаються відносно м'які графіки відключень світла – в одну-дві черги і, тобто без додаткових годин знеструмлення (якщо не буде екстрених відключень).

Про це повідомили в "Укренерго". Вказано, що приблизно 2 вересня час застосування та обсяг заходів обмежень такі:

  • 00:00-16:00 – одна черга відключень;
  • 16:0-24:00 – дві черги відключень.

Втім, енергетики одразу попередили – графік може змінитися, як це вже сталося минулого тижня. "Увага! В обсягах застосування обмежень можливі зміни", – попередили в компанії та закликали українців стежити за оголошеннями самого "Укренерго" та місцевих обленерго.

Відключення світла 2 вересня

Щодо можливих змін, то вони регулярно відбувалися наприкінці серпня. Наприклад, з вечора оголошували, що відключатимуть по 1-3 черги відключень, а наступного дня застосовували аварійні відключення не за графіками. Через це більш ніж у десятці областей замість стандартних відключень відбувалися набагато триваліші.

Аналогічна ситуація виникла й увечері 1 вересня. Близько 21:00 "Укренерго" оголосило про екстрені відключення у Києві та 13 областях, хоча за планом передбачалося 2 черги відключень. Приблизно о 22:45 екстрений режим було скасовано.

Доповнюється...

Джерело матеріала
loader