В Україні запустили "Національний кешбек": як отримувати до 3000 грн на місяць за покупки в магазинах
В Україні запустили "Національний кешбек": як отримувати до 3000 грн на місяць за покупки в магазинах

В Україні запустили "Національний кешбек": як отримувати до 3000 грн на місяць за покупки в магазинах

В Україні від сьогодні, 2 вересня, стартувала програма виплат національного кешбеку. Щоб отримати на спеціальну картку 10% від вартості куплених українських товарів, потрібно зареєструватися через Дію. Максимальна сума кешбеку на місяць – 3000 грн.

При цьому в Міністерстві економіки очікують, що в середньому українці отримуватимуть 500 грн. OBOZ.UA розповідає про те, що потрібно знати про програму.

Слід відразу враховувати, що мінімальна сума кешбеку на місяць – 2 грн, максимальна – 3000 грн. "Розрахунково середній розмір кешбеку може становити близько 500 грн на особу на етапі, коли суттєва кількість виробників вже буде повноцінно брати участь у проекті. У перші місяці очікуємо менше через поступове приєднання виробників", – розповіли в Мінекономіки.

Як покупцю стати учасником програми кешбеку

З 2 вересня потрібно оформити картку, на яку держава перераховуватиме кошти. Карта може бути віртуальною або фізичною. У день старту програми у ній вже брали участь такі банки: ПриватБанк, Сенс Банк, ПУМБ, А-Банк, "Глобус", УкрСиббанк, Акордбанк.

Також знадобиться надати дозвіл на передачу даних про транзакцію з обраних карток при купівлі товарів у магазинах, що приєдналися до програми. Це можна зробити у банківському додатку або у банку.

Як стати учасником програми "Національний кешбек"

Після цього слід оновити мобільний додаток Дія. У "Послугах" потрібно обрати "Національний кешбек" та зареєструвати спеціальну картку.

Як отримати кешбек на спецкарту та як використовувати гроші

  • Купуйте товари від українських виробників, які беруть участь у програмі, у магазинах, що підтримують кешбек (з писок товарів, на які поширюється кешбек, публікуватиметься на офіційному сайті держпрограми "Зроблено в Україні");
  • сплатіть покупку банківською карткою, для якої оформляли дозвіл про передачу даних;
  • отримайте 10% кешбеку від покупки українців на спеціальний рахунок.

Кешбек діє на товари українського виробництва, що беруть участь у програмі, до ромів підакцизних. Використовувати нарахування можна до 31 січня 2025 року.

Накопичені за місяць кошти приходитимуть на картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Тобто, кешбек за товари, придбані у вересні, прийде на рахунок до 20 жовтня.

Перевести в готівку кешбек не вийде. Його можна лише витратити безготівкою на певні товари та послуги:

  • медицина;
  • комуналка;
  • мобільний зв'язок;
  • деякі розваги (кіно, спорт, заклади харчування);
  • квитки на транспорт;
  • військові облігації;
  • донати на ЗСУ.

До речі, раніше у найбільших мережах супермаркетів уже заявили, що приєднаються до держпрограми. Втім, отримуватимуть кешбек не всі покупці, а ті, що й самі зареєструються в програмі. Крім того, доплачуватимуть за купівлю виключно тих товарів, чиї виробники приєдналися до нацкешбека.

Зокрема про рішення найбільших торгових мереж розповіла виконавча директор Ukrainian Food Retail Alliance (UFRA) Наталія Петровська, пише Forbes. За її словами, офіційно приєднуються до програми та її бета-тестування торгові мережі "АТБ", "Сільпо", "Новус", "Варус", "Ашан".

Як повідомляв OBOZ.UA, також з 1 липня 2024 року в Україні запровадили "книжкові сертифікати", які молодь у віці 18 років зможе отримати через додаток Дія. На них можна придбати книги на суму 908 грн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader