В Україні стартував "Національний кешбек": як отримати до 3000 гривень на картку
В Україні стартував "Національний кешбек": як отримати до 3000 гривень на картку

В Україні стартував "Національний кешбек": як отримати до 3000 гривень на картку

В Україні 2 вересня 2024 року стартувала нова державна програма "Національний Кешбек", яка передбачає повернення 10% вартості покупок товарів від українських виробників на спеціальну картку.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на інформацію із сайту "Зроблено в Україні".

Для участі у програмі українцям необхідно зареєструватися через програму "Дія". Максимальна сума кешбеку на місяць становить 3000 гривень, хоча у Міністерстві економіки прогнозують, що середня сума виплат становитиме близько 500 гривень.

В Україні стартував "Національний кешбек": як отримати до 3000 гривень на картку - Фото 1

Щоб стати учасником програми, громадянам потрібно оформити спеціальну картку в одному із банків-учасників. На момент запуску програми до неї приєдналися ПриватБанк, Сенс Банк, ПУМБ, А-Банк, "Глобус", УкрСиббанк та Акордбанк. Також необхідно надати дозвіл на передачу даних про транзакції при купівлі товарів у магазинах-учасниках програми.

"Національний Кешбек" в Україні
"Національний Кешбек" в Україні

Кєшбек нараховується за купівлю товарів українського виробництва, окрім підакцизних. Список товарів, на які поширюється програма, буде опубліковано на офіційному сайті "Зроблено в Україні". Накопичені за місяць кошти надходитимуть на картку до 20 числа наступного місяця.

Важливо відзначити, що отримані кошти не можна перевести в готівку. Їх можна використовувати лише для безготівкових розрахунків за певні товари та послуги, серед яких медицина, комунальні послуги, мобільний зв'язок, розваги, транспортні квитки, військові облігації та донати на ЗСУ.

сделано в Украине
сделано в Украине

До програми вже приєдналися найбільші мережі супермаркетів України, включаючи "АТБ", "Сільпо", "Новус", "Варус" та "Ашан". Про це раніше повідомила виконавчий директор Ukrainian Food Retail Alliance (UFRA) Наталія Петровська у коментарі Forbes Ukraine.

Додамо, що кешбек отримуватимуть лише ті покупці, які зареєструвалися у програмі, і лише за товари виробників, які також є учасниками програми. При цьому нараховуватимуться бонуси при покупках у магазинах-учасниках програми.

Програма "Національний кешбек" діятиме до 31 січня 2025 року, надаючи українцям можливість підтримати вітчизняного виробника та заощадити на покупках.

Джерело матеріала
loader
loader