У Білому домі прокоментували ракетну атаку Росії на Полтаву
У Білому домі прокоментували ракетну атаку Росії на Полтаву

У Білому домі прокоментували ракетну атаку Росії на Полтаву

Радник Білого дому Джон Кірбі під час телефонного брифінгу у вівторок висловив співчуття українському народу у зв'язку з останньою ракетною атакою Росії на Полтаву.

Він запевнив, що підтримка України з боку США залишатиметься непохитною, особливо щодо посилення можливостей Збройних сил України.

"Наша підтримка України залишатиметься непохитною, і ми продовжимо зосереджуватися на зміцненні її Збройних сил та протиповітряної оборони для протистояння такого роду нападам і атакам", - заявив Кірбі.

Представник Білого дому підкреслив, що останній напад російських військ на Полтаву, який призвів до численних жертв, є "ще одним жахливим нагадуванням" про масштаби жорстокості Путіна щодо українського народу.

За останніми даними, внаслідок атаки загинула 51 особа, ще 219 отримали поранення. Росія випустила дві балістичні ракети по військовому навчальному закладу та сусідній лікарні в Полтаві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до західних партнерів із закликом пришвидшити постачання систем протиповітряної оборони. Він наголосив, що лише системи Patriot або SAMP/T здатні перехоплювати балістичні ракети, які досягають цілі за дуже короткий час.

У Полтавській області з 4 вересня оголошено триденну жалобу. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за статтею про недбалість військових у зв'язку з ракетним ударом.

Теги за темою
Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader