Щоб не доводити себе до надмірного голоду, варто споживати на сніданок продукти, які насичують надовго. Це дозволить вам споживати менше калорій протягом дня.
За словами дієтолога Лорен Мінчен, коли ви пропускаєте прийом їжі і сильно зголодніли, існує велика ймовірність переїдання, перш ніж мозок зрозуміє, що організм вже отримав достатньо їжі. Видання eatthis.com опублікувало список корисних продуктів, які варто їсти на сніданок.
Насіння чіа
Насіння чіа вважається одним із топових продуктів з високим вмістом клітковини для здорового харчування, яке може допомогти втамувати голод на тривалий час.
"Дві столові ложки насіння чіа містять близько 5 грамів білка та 10 грамів клітковини – ідеальне доповнення до сніданку, яке забезпечить ситість та енергію", – зазначає Мінчен.
Арахісове масло
Дослідження, опубліковане в British Journal of Nutrition, показало, що вживання білкових і багатих на клітковину продуктів, таких як арахісове масло, може контролювати апетит до 12 годин.
Ягоди
"Ягоди – це чудове джерело клітковини та води, що робить їх відмінним компонентом ситного сніданку", – каже Мінчен. Вони допомагають підтримувати стабільний рівень енергії завдяки своїм властивостям регулювати апетит та стабілізувати рівень цукру в крові.
Авокадо
Багате на мононенасичені жири, авокадо сприяє тривалому почуттю ситості. Дослідження, опубліковане в Nutrition Journal, показало, що додавання свіжого авокадо до страв знижує апетит на 40% на кілька годин після прийому їжі.
Вівсянка
"Вівсянка містить помірну кількість білка, а якщо додати до неї насіння льону чи горіхи, вона забезпечить організм усіма необхідними амінокислотами", – розповідає Мінчен. Це робить її чудовим вибором для насиченого та збалансованого сніданку.
Яйця
Науково доведено, що приблизно 25% калорій із яєць витрачаються лише на їх травлення. Білкові продукти, такі як яйця, також пригнічують гормон голоду – грелін, що дозволяє уникнути переїдання.
Яблука
"Яблука багаті на клітковину та воду, що робить їх відмінним варіантом для контролю апетиту", – зазначає Мінчен. Їх можна їсти свіжими або запікати з корицею, додаючи арахісове масло для підвищення ситості.
Кориця
Ця спеція багата поліфенолами – потужними антиоксидантами, які допомагають покращити чутливість до інсуліну. Це, у свою чергу, сприяє регуляції апетиту. Додавайте корицю до каші, смузі чи тостів для додаткових переваг.
Хумус
Цей смачний та універсальний соус з нуту – відмінне джерело білка та клітковини. Дослідження показали, що люди, які регулярно споживають нут, почуваються на 31% ситішими.
Вода
Зневоднення є поширеною причиною втоми та переїдання. "Пам'ятайте, щоб уникнути цих проблем, потрібно пити по одній склянці води кожні 60-90 хвилин протягом дня", – радить Мінчен.
Раніше OBOZ.UA опублікував страви, які не їдять дієтологи.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.