Польща розробить план допомоги Львову, який постраждав від удару РФ
Польща розробить план допомоги Львову, який постраждав від удару РФ

Польща розробить план допомоги Львову, який постраждав від удару РФ

Голова польської Ради співпраці з Україною Павел Коваль заявив, що польська сторона в найближчі дні розробить план підтримки Львова у відповідь на останній російський ракетний обстріл.

Про це він сказав у коментарі РАР, повідомляє "Європейська правда".

Коваль зазначив, що перебуває на зв’язку з мером Львова Андрієм Садовим і "передав відповідну інформацію" польському прем'єр-міністру Дональду Туску.

"Польща має фахівців у різних галузях, які можуть підтримати місто у сферах медицини, захисту історичних будівель та подальшої реконструкції.

Наші фахівці мають унікальні знання і готові поділитися ними у відновленні зруйнованих культурних пам'яток", – перелічив він.

"Паралельно ми завершуємо роботу над реалізацією енергетичної підтримки – деталі для електростанцій, зруйнованих російськими авіаударами, незабаром поїдуть в Україну", – анонсував Коваль.

Раніше про готовність допомогти з відбудовою Львова заявив сам Туск.

Як відомо, 4 вересня зранку Росія масовано атакувала Україну, внаслідок чого, за останніми даними, у Львові загинуло сім людей, з них троє – діти.

Цього ж ранку у Кривому Розі ворог зруйнував готель, там постраждали п’ятеро людей, одна з них – 10-річна дитина.

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ засудити російський обстріл Львова та Кривого Рогу і дозволити сусіднім країнам збивати ракети.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader