Зміни клімату та євроінтеграція: біографія Світлани Гринчук, яка очолила Міндовкілля
Зміни клімату та євроінтеграція: біографія Світлани Гринчук, яка очолила Міндовкілля

Зміни клімату та євроінтеграція: біографія Світлани Гринчук, яка очолила Міндовкілля

4 вересня уряд підтримав звільнення Руслана Стрільцяз цієї посади. За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, днем пізніше призначення Гринчук підтримали голосами 246 нардепів. Що відомо про політикиню та які посади вона раніше обіймала – розповідає 24 Канал.

Що відомо про життя Світлани Гринчук

Варто зазначити, що в мережі можна побачити порівняно мало інформації про життя нової очільниці Міндовкілля. Відомо, що Світлана Гринчук народилася у Чернівецькій області.

Вищу освіту вона здобула в Чернівецькому торговельно-економічному інституті. Політикиня має фінансово-економічний фах та є кандидаткою економічних наук. У 2013 році Світлана Гринчук захистила дисертацію на тему "Розвиток іпотеки в сільському господарстві України".

Світлана була одружена з В'ячеславом Гринчуком. За відкритими даними, він займається підприємницькою діяльністю (основний вид діяльності — функціонування атракціонів і тематичних парків). Також В'ячеслав є засновником громадської організації "Офіс незалежних екологів". Однак після 2022 року Світлана Гринчук перестала згадувати чоловіка в декларації. У Світлани та В'ячеслава також є дочка Юлія.

Які посади раніше обіймала політикиня

У 2016 році Гринчук очолила Департамент з питань зміни клімату та захисту озонового шару в Міністерстві навколишнього середовища. Вона зокрема опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

У 2019 році Світлана Гринчук обіймала посаду радниці глави уряду. Тоді вона займалася питаннями охорони навколишнього середовища і зміни клімату.

У 2022 році політикиня була заступнцею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

5 вересня 2023 року Гринчук призначили на посаду заступниці міністра енергетики, вона також керувала Офісом підтримки реформ при відомстві.

Зміни клімату та євроінтеграція: біографія Світлани Гринчук, яка очолила Міндовкілля - Фото 1Світлана Гринчук та радник Північно-Балтійської Консультативної групи високого рівня з питань вступу України до ЄС / Фото: Міністерство енергетики України

Зверніть увагу! У Міненерго зазначають, що Гринчук є експертом у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в уряді (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у межах ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.

До слова, раніше глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія анонсував "велике перезавантаження уряду". За його словами, понад 50% штатної чисельності КМУ зазнають змін.

Теги за темою
Новини України Кабмін Новини політики
Джерело матеріала
loader
loader