Путін заїкнувся про "мирні переговори" з Україною та пригрозив Європі
Путін заїкнувся про "мирні переговори" з Україною та пригрозив Європі

Путін заїкнувся про "мирні переговори" з Україною та пригрозив Європі

Російський диктор Володимир Путін висловився про операцію ЗСУ в Курській області, переговори з Україною та зустріч із засновником Telegram Павлом Дуровим.

Як передає "Хвиля", він виступив на Східному економічному форумі у Владивостоці, куди прилетів після візиту до Монголії.

Зокрема, Путін заявив, що ситуація у Курській області нібито "стабілізувалася".

За словами диктатора, війська РФ нібито "почали поступово вичавлювати" українські сили з прикордонних російських територій. При цьому у своєму виступі він визнав, що ЗСУ направили до цього району "досить великі та непогано підготовлені підрозділи". Путін також зазначив, що російські війська на сході України "пришвидшили наступальні операції".

Путін
Путін

Вже традиційно він заявив, що Москва нібито не відмовлялася від переговорів із українською стороною. Проте вестися вони мають виключно на основі угод, "фактично парафованих" у 2022 році у Стамбулі.

Крім того, Путін звинуватив Україну в нанесенні "ударів по Курській та Запорізькій АЕС", але жодних доказів за цьому не було. Не обійшлося і без того, що диктатор фактично пригрозив Європі якоюсь "дзеркальною відповіддю".

"Можна тільки припустити, що буде в цій частині Європи, якщо ми почнемо відповідати дзеркально", - висловився він, але що він має на увазі, не зрозуміло.

Серед іншого кремлівський диктатор розповів про зустріч із Павлом Дуровим "у Москві багато років тому", коли засновник Telegram говорив про плани розвитку бізнесу.

За його словами, нещодавно під час візиту до Баку він із Дуровим не зустрічався. Більше того, він запевнив, що навіть не знав про приїзд туди й Дурова. У РФ нібито не було жодних претензій до засновника Telegram.

Він також висловив думку, що якщо у Франції Дурова затримали, то "треба закривати" й інших керівників IT-платформ, подібних до Telegram.

Нагадаємо, українцям пояснили, навіщо Путін знову порушує тему "мирних переговорів".

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader