Переможниця одного з сезонів, екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати ніжний йогуртовий пиріг із персиками.
Для тіста "Мастер Шеф" Ліза Глінська бере такі інгредієнти:
- яйця (кімнатної температури) - 2 шт.
- йогурт білий густий 3% - 250 г
- вершкове масло 82% (кімнатної температури) - 110 г
- борошно - 250 г
- розпушувач - 8 г
- цукор - 100 г
- ванільний цукор - за бажанням
Для начинки нам знадобиться:
- персики або нектарини - 5 шт. (можна також замінити на сливи чи абрикоси)
- малина - 100 г
- цукрова пудра для прикраси
Спершу вершкове масло, цукор, ванільний цукор і яйця "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська Глінська в мисці змішує віничком до однорідності. Слідом додаємо білий йогурт і знову перемішуємо.
Після цього всипаємо борошно з розпушувачем і віничком вимішуємо тісто до однорідності.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська Глінська для приготування цього пирога використала круглу форму діаметром 28 см. Змащуємо форму вершковим маслом і трішки припорошуємо борошном.
Кожен персик розрізаємо на вісім скибочок і викладаємо їх зверху на тісто, зверху додаємо малину та випікаємо пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 40-45 хвилин. Режим найкраще підійде підігрів знизу та зверху або лише знизу.
Готовий пиріг "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська Глінська посипає цукровою пудрою – і можна нарізати.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.