Варення з гарбуза виходить дуже ніжним і з легким присмаком цитруса.
Осінь — пора дозрівання гарбузів, а значить, саме час придивитися до рецептів заготовок цього дуже смачного і корисного овоча. Рекомендуємо запастися на зиму варенням із гарбуза за рецептом із блогу "Консервація і кулінарія".
Гарбузове варення
Інгредієнти:
- гарбуз — 1,5 кг;
- цукор — 900 г;
- апельсин — 500 г.
Спосіб приготування:
Для приготування варення необхідно почищений від шкірки та насіння гарбуз нарізати маленькими кубиками, висипати в каструлю, в якій варитиметься варення. Туди ж додати апельсин, нарізаний тонкими часточками, висипати цукор і ретельно перемішати. Залишити на хвилин 30-40 для того, щоб гарбуз з апельсином пустили сік.
Поставити каструлю на середній вогонь і після закипання варити 40 хвилин, періодично помішуючи. Через 40 хвилин вимкнути, накрити кришкою і залишити до повного охолодження.
Повторити процес знову і залишити гарбуз остигати. Потім проварити втретє, але вже хвилин 20.
Гаряче варення розкласти гарячим у стерилізовані банки, закатати, перевернути і залишити до повного охолодження, попередньо укривши банки.
Читайте також:
Пиріг із гарбузом і куркою під вершково-сирною заливкою: рецепт ароматної домашньої випічки
Деруни, але не зовсім: як приготувати оладки з гарбуза
Правильне харчування: салат із гарбуза та буряка з сиром і шпинатом