6 розповсюджених помилок, яких краще уникати під час ходьби
6 розповсюджених помилок, яких краще уникати під час ходьби

6 розповсюджених помилок, яких краще уникати під час ходьби

Ходьба є ефективним прикладом фізичної активності, що допомагає підтягувати тіло та спалювати вісцеральний жир. Це особливо корисно для людей з ожирінням або метаболічним синдромом, оскільки під час ходьби спалюються небезпечні жирові відкладення, які впливають на здоров’я органів тіла, а також можуть провокувати появу діабету та серцевих захворювань.

Проте, щоб зробити ходьбу максимально ефективною, важливо дотримуватись деяких базових правил, зокрема обирати відповідне взуття та уникати психічних помилок. Чого варто уникати та що ви можете робити неправильно під час ходьби, розповіли в Eat This, Not That.

Не гуляєте на вулиці

Звісно, ходити на біговій доріжці краще, ніж зовсім не ходити, але для покращення здоров’я краще гуляти на природі. Крім того, важливий не пройдений кілометраж, а час, проведений серед дерев, що знижує тиск, рівень стресу та покращує настрій. Дослідження показують, що 120 хвилин на природі на тиждень суттєво покращують самопочуття, а оптимальний час становить — 200–300 хвилин. Тож, для покращення здоров'я вирушайте на прогулянку до лісу або води, щоб відпочити тілом та розумом.

Ви неправильно вдягнені

Для прогулянки обирайте легке, гнучке взуття, яке краще підходить для ходьби, ніж жорсткі бігові кросівки. Одяг має бути світлих кольорів, що відводять вологу, а також не надто обтислим. Звертайте увагу на комфорт і функціональність одягу. Це допоможе почуватися зручно під час прогулянки.

Використовуете обтяження

Не використовуйте легкі гантелі для прогулянок у парку, оскільки вони не дають достатнього опору для розвитку сили. Крім того, ці ваги можуть підвищити ризик травмування плечей. Краще зосередься на правильній техніці та тренуваннях з достатнім опором для досягнення результатів та обирайте вправи, які ефективно зміцнюють м'язи без ризику перевантаження.

Не змінюєте місцевість

Для максимального ефекту від ходьби змінюйте рельєф місцевості. Підіймайтесь на пагорби, збивайтеся зі знайомих стежок та проходьте складні ділянки. Це підвищує навантаження на м'язи ніг та покращує рівновагу. Крім того, ходьба по нерівній місцевості також допомагає спалювати більше енергії.

Щодня йдете одним і тим же маршрутом

Змінюйте свій маршрут для прогулянок або пробіжок мінімум 1-2 рази на тиждень. Це зробить тренування цікавішими та ефективнішими. Пам’ятайте, що різноманітність у рельєфі також стимулює різні м’язи.

Не робіть довгих кроків

Ходіть швидко, але не робіть занадто довгих кроків, щоб уникнути травм і зберегти стабільність. Тримайте свій крок коротким на рівні тулуба, не витягуючи ногу далеко вперед. Це допоможе уникнути перенавантаження та травм, таких як розкол гомілки. Завдяки цьому, регулярна правильна ходьба покращить ваш фітнес-результат.

РанішеOBOZ.UA розповів, які помилки під час ходьби можуть погіршити здоров'я колін.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader