Як відбілити жовті подушки: проблема вирішиться за кілька хвилин
Як відбілити жовті подушки: проблема вирішиться за кілька хвилин

Як відбілити жовті подушки: проблема вирішиться за кілька хвилин

У теплі місяці збільшується потовиділення, тож подушки можуть легко пожовтіти. Якщо під час прання додати один інгредієнт, то проблема вирішиться дуже скоро.

Як би це неприємно не звучало, подушки є розплідниками бактерій та пилу. Вони збирають на собі багато шкірного жиру, пилу з волосся, лупу, піт, слину, пилові кліщі тощо.

Випрати подушки в домашніх умовах можна, але жовті плями не завжди легко сходять. Щоб остаточно від них позбутися, під час прання треба додати звичайний оцет.

Оцет є натуральним очищувачем завдяки своїй кислотності. Він розщеплює плями від поту, олії та інші залишки, які можуть накопичуватися на подушках. Також оцет вбиває бактерії та усуває поганий запах з подушок.

Жовтих плям на подушках можна позбутися легко
Жовтих плям на подушках можна позбутися легко / Фото Pexels

Як відіпрати жовті плями з подушок

Якщо вашу подушку можна прати в пральній машинці, то у відділ для пом’якшувача треба додати 250 міліграмів оцту, а далі додати пральний засіб. Виберіть температуру води, яка зазначена на етикетці подушки та поставте її прати на делікатному режимі.

Щоб позбутися від зайвої вологості, можете увімкнути режим віджиму. Після прання з додаванням оцту подушки мають бути чистими без плям та поганих запахів.

Як правильно висушити подушки

Подушки можна сушити за допомогою сушарки чи повісити їх на балконі. А ще краще буде, якщо ви висушите їх на свіжому повітрі при денному світлі. Щоб на подушках не було цвілі, висушуйте їх цілий день, адже найменша волога призведе до неприємного запаху.

Джерело матеріала
loader
loader