Піца "Шкільна" – це смак, знайомий з дитинства, яким раніше ми дуже часто заміняли основну страву. Вона легка у приготуванні і надзвичайно смачна, хоч і не зовсім схожа на справжню італійську піцу.
Як приготувати піцу "Шкільну", в TikTok розповіла користувачка з ніком viktoria_food0. Для начинки використовується ковбаса, вид якої можна обирати за сласним смаком, але найчастіше люди обирають сервелат.
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 500-550 гр
- Яйця – 1 шт
- Тепла вода – 160 мл
- Тепле молоко – 100 мл
- Вершкове масло – 60 гр
- Пресовані дріжджі – 15 гр або 5 гр сухих
- Цукор – 40 гр
- Сіль – 7 гр
Інгредієнти для начинки
- Томатний соус або кетчуп – 150 гр
- Ковбаса (сервелат, салямі, лікарська) – 350 гр
- Сир – 350 гр
- Мариновані огірки – 1-2 шт
Додаткові інгредієнти
- Яйце – 1 шт
- Молоко – 1 ст.л.
Спосіб приготування
1. В мисці поєднуємо теплі воду та молоко, цукор, дріжджі. Перемішуємо та додаємо яйце.
2. Додаємо дрібку солі та замішуємо тісто, потроху додаючи вершкове масло.
3. Загортаємо тісто в плівку та викладаємо в тепле місце на 30 хвилин.
4. Коли тісто підійшло, формуємо з нього 12 кульок руками, змащеними олією.
5. Викладаємо тісто на застелене пергаментом деко та надаємо йому форму піци.
6. Змащуємо кетчупом та викладаємо начинку.
7. Краї тіста змащуємо яйцем з молоком.
8. Випікаємо при 180 градусах протягом 20-25 хвилин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти піци:
- Закрита піца
- Швидка піца
- Піца без тіста