Володимир Кличко звинуватив проросійську організацію IBA у знищенні боксу
Володимир Кличко звинуватив проросійську організацію IBA у знищенні боксу

Володимир Кличко звинуватив проросійську організацію IBA у знищенні боксу

Пропутінський функціонер Умар Кремльов просочив корупцією Міжнародну боксерську асоціацію (IBA). Через низку порушень МОК вимушений був виключити організацію зі свого складу.

Кличко: Корупція отримала ляпаса від МОК

Ексчемпіон світу в надважкій вазі Володимир Кличко назвав головні недоліки IBA.

Жахливі речі ставалися в організації AIBA в минулому та IBA в минулому й сучасному. Корупція, яка була в любительському спорті, отримала ляпаса від МОК. Це буде жахливо, якщо спорт не буде існувати. А ми знаємо, хто стоїть за IBA – це проросійські, пропутінські прихильники, які руйнують спорт,
– заявив Кличко-молодший.

На думку легенди боксу, завдяки діяльності МОК бокс вдасться очистити від корупційних метастаз, якими пронизує спорт Росія.

"Бокс може бути без корупції – тієї, яка існує в любительському спорті. Я впевнений, що без МОК не буде боксу, але я впевнений, що з МОК він буде повністю очищений, відшліфований, і все буде без корупції, і так, як повинно бути", – зауважив колишній чемпіон світу.

Скандали довкола організації Кремльова

  • Зазначимо, що бокс опинився перед загрозою виключення з програми Олімпійських ігор-2028 у Лос-Анджелесі. Все через корупційну діяльність IBA.
  • У 2022 році Кремльов проігнорував рішення МОК та допустив до змагань росіян та білорусів. У підсумку низка країн разом з Україною бойкотували чемпіонат світу.
  • На противагу проросійській асоціації була створена альтернативна федерація – World Boxing. Наразі вона налічує 42 федерації-члени: 1 з Африки, 15 з Америки, 8 з Азії, 13 з Європи та 5 з Океанії.
Джерело матеріала
loader
loader