ОС Chrome скопіювала одну з найкращих функцій Windows 11
ОС Chrome скопіювала одну з найкращих функцій Windows 11

ОС Chrome скопіювала одну з найкращих функцій Windows 11

Google випускає нове оновлення ChromeOS, яке спрощує впорядкування програм на екрані, копіювання тексту із зображень і налаштування камери та мікрофона на пристроях Chromebook.

Однією з найбільш помітних функцій, представлених у ChromeOS 128, є Snap Groups — функція, подібна до макетів Snap у Windows 11, яка дозволяє легко групувати програми разом у різноманітних повноекранних макетах. Ця функція навіть запускається так само, як це робить Microsoft, шляхом наведення курсора на кнопку розгортання програми.

Програма камери ChromeOS тепер підтримує оптичне розпізнавання символів (OCR), щоб витягувати текст із зображень листів або інших документів. Це дозволяє користувачам копіювати або шукати текст у зображеннях, простіше конвертувати зображення у PDF-файли з можливістю пошуку, а також використовувати вбудовану програму зчитування екрана ChromeOS, яка озвучує текст на основі зображень. Google каже, що його OCR підтримує як горизонтальне, так і вертикальне виявлення на 77 мовах і вимкнено за замовчуванням у фоторежимі.

GIF, що демонструє нові вікна Snap Group у ChromeOS 128
Так, це фактично Windows 11 Snap Layouts... і це непогано! Зображення: Google

Крім того, інструмент «Лупа» тепер працюватиме з ChromeVox, дозволяючи екранній лупі автоматично стежити за словами під час читання тексту вголос, допомагаючи користувачам із вадами зору залишатися на місці. Це також вимкнено за замовчуванням і потребує ввімкнення лупи та ChromeVox у налаштуваннях пристрою.

Камери та мікрофони Chromebook також покращили якість життя — для їх використання потрібно ввімкнути елементи керування конфіденційністю та дозволи додатків у двох окремих місцях, але тепер Google спростив це, додавши дозволи програмного забезпечення до розділу програм у меню налаштувань ChromeOS. Також є нова функція автоматичного контролю посилення (AGC), яка дозволяє додаткам, таким як програмне забезпечення для відеодзвінків, автоматично оптимізувати гучність мікрофона. Це повинно покращити якість аудіо під час дзвінків і сповістить користувачів на панелі швидких налаштувань, коли функція перекриває ручне керування звуком. 

Джерело матеріала
loader
loader