Українські війська вперше збили дрон росіян на висоті понад 3600 метрів
Українські війська вперше збили дрон росіян на висоті понад 3600 метрів

Українські війська вперше збили дрон росіян на висоті понад 3600 метрів

В Харківській області бійці Залізної бригади вперше збили висотний безпілотник російського виробництва в повітряному бою. Як повідомили у пресслужбі ОТУ "Харків", це сталося 7 вересня.

- Засікли БПЛА «Орлан-10», у заданий район помчалася група «Ворон» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. У взаємодії з побратимами-прикордонниками визначили курс та висоту цілі. На місці один воїн підготував техніку до роботи, потім вступили в дію ще двоє членів екіпажу мисливців за розвідувальними "крилами" кацапів, - розповіли у ОТУ.  

За даними військових, полювання було складним через висоту польоту понад три кілометри і маневри дрона.

- Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи "Ворон" безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео - фінальний момент атаки, - розказали у  пресслужбі. 

Дрон "Орлан" є одним з найвідоміших безпілотних літальних апаратів, які Росія активно використовує у війні проти України. Він грає ключову роль у розвідці, коректуванні артилерійського вогню та навіть у проведенні ударів.

"Орлан" має потужні камери, які дозволяють вести високоточну розвідку на великих відстанях. Це дає змогу російським військам виявляти позиції українських сил, оцінювати їхню чисельність та техніку.

  • 1 серпня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що використання нових дронів росіянами у нальотах на Україну говорить про декілька речей, серед яких здешевлення технологій виробництва у цій війні, складність для російського ВПК виходити на масовість збірки та інше.  
  • 7 вересня начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що українські безпілотники здатні вражати цілі у Росії на відстані до 1800 км. 
Джерело матеріала
loader
loader