/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5deef6c0f26cda790caeb14ddd10f5d2.jpg)
Як смачно закрити огірки на зиму: дуже простий та пікантний маринад з кетчупом
Огірки на зиму вийдуть дуже хрусткими та соковитими, якщо закрити їх в маринаді з кетчупом. Овочі матимуть пряний насичений смак. До того ж, не розм'якатимуть в банці.
Ідея приготування хрустких консервованих огірків з кетчупом чилі опублікована на сторінці фудблогерки Інни з ніком shumak inna в Instgaram. Маринад дуже простий.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F331c58e8b5942e7c5d014a603e89420b.png)
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 3 склянки
- оцет – 150 мл.
- цукор – 1 склянка
- сіль – 2 ст.л.
- кетчуп чилі – 5-6 ст.л.
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6779e50d5c06fd3d0a72651f45f24ecc.png)
1. Інгредієнти для маринаду змішати між собою.
2. Поставити на вогонь прокип'ятити 2-3 хвилини.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9d29e98f921949134b7f1a7fadfd3700.jpg)
3. Огірки промити та відрізати хвостики.
4. На дно банки покласти почищені зубчики часнику , лаврове листя та перець горошок (за смаком).
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fbbc31f3a3fae1d7810de23157c244685.png)
5. Викласти в банку огірки та залити маринадом.
6. Стерилізувати 5-7 хвилин (літрові банки).
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe42752080f5b2cf656604128b17916f4.jpg)
7. Ця порція маринаду розрахована приблизно на 2 літрові банки.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці

