Курка вийде смачною в тому випадку, якщо правильно її приготувати. М'ясо часто виходить достатньо сухим та прісним. Все це через ряд помилок, які часто допускають під час приготування.
Редакція FoodOboz розповість, як не можна готувати курку. Смак та зовнішній вигляд продукту залежить навіть від того, як ви його розморозите.
Як правильно розморозити
Перед тим, як готувати курку, її обов'язково потрібно повністю розморозити. Якщо м'ясо ще не до кінця розморожене – смажити, запікати або варити його не можна. А якщо ви дістали курку з холодильника – її потрібно на деякий час залишити за кімнатної температури.
Не викидайте кістки
Саме така курка, яка приготована на кістці, буде соковитою, з насиченим смаком. Саме в такому вигляді курку потрібно варити для супу, а також запікати, смажити на грилі. В іншому випадку – м'ясо буде дуже сухим.
Коли краще додавати спеції
Не варто додавати спеції до м'яса в самому кінці. Зробіть це на початку приготування, щоб продукт увібрав приправи, і смак був насиченим.
Як запікати курку
Під час запікання варто пам'ятати, що різні частини курки мають різний час приготування. Наприклад, грудка приготується швидше, ніж стегна. Тому для того, щоб тушка пропеклась зі всіх сторін рівномірно – перев'яжіть курку мотузкою.
Що зробити, щоб курка не була сухою
Не забувайте про цей момент під час приготування курки – тушку завжди потрібно класти у форму грудкою вниз. Всі соки будуть стікати і м'ясо вийде дуже соковитим.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Смажена курка у соусі теріякі
- Тушкована курка з квасолею
- Курка гриль на вугіллі