/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fcb74f2a6826de1b95cb2d41d8e13c916.png)
Ніколи не варіть картоплю у воді, якщо хочете отримати кремове пюре: порада від шеф-кухаря
Картопляне пюре – це один із найпопулярніших гарнірів осені. Правильно приготовлене пюре є надзвичайно смачним, ніжним, має оксамитову структуру та дарує справжній домашній затишок, доповнюючи будь-яку основну страву.
Якщо ви хочете навчитись готувати пюре так, щоб воно мало кремову структуру, а грудочки ніколи не траплялись, слід знати певні хитрощі. Однією із них в TikTok поділилась фудблогерка Розмарі Гілл. Як виявилось, ніколи не слід варити картоплю для майбутнього пюре у воді.
Вона стверджує, що впродовж довгих років кулінари готували пюре неправильно, в результаті отримуючи нестандартну кашу. Але, із дотриманням цієї техніки, ви нарешті дізнаєтесь, яким на смак має бути пюре.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9514de63e1c8685c4919b1d24c71d017.png)
Гілл стверджує, що картоплю для майбутнього пюре слід варити на молоці. У картоплі міститься крохмаль, який виділяється у воду так само, як і підчас варіння макаронів. Після того, як картопля зварилась, воду зливають, а разом із нею і весь необхідний крохмаль. Проте, якщо зварити картоплю відразу на молоці і не зливати його, можна отримати шовковисте вершкове картопляне пюре. В результаті, молоко повністю замінює рідину для приготування пюре, яку зазвичай туди додають окремо, наприклад, вершки.
На OBOZ.UA є й інші рецепти з картоплі:
- Картопляні пончики
- Картопляні чипси
- Картопляні зрази
